Hlavní obsah

Hudler má za sebou dril v LA a chce prorazit v Detroitu

KRAVAŘE

Talentovaný český útočník Jiří Hudler se v nové sezóně NHL pokusí natrvalo prosadit do sestavy Detroitu. Jednadvacetiletý centr zamířil do týmu Red Wings v roce 2003, ale v první sezóně odehrál v NHL jen 12 utkání a uplynulý ročník poznamenala výluka. Letos se Hudler chystal na sezónu s vyhlášeným kondičním koučem T.R. Goodmanem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jiří Hudler si během výluky zahrál i za Vsetín.

Článek

"Goodman je vyhlášený po celé Americe. Potkával jsem tam takové hráče jako Cheliose, Blakea nebo Schneidera. Někteří ve čtyřiceti letech létají na ledě jako dvacetiletí. Něco teda na jeho metodách bude," řekl Hudler v rozhovoru s novináři v Kravařích při soustředění širšího výběru pro únorovou olympiádu. "Líbilo se mi to a příští rok si to zopakuji a možná na delší dobu. Byla to klasická letní příprava, chodili jsme i na led, ale byla to především práce v posilovně," popisoval měsíční dril.

Chtěl hrát v Evropě celou sezónu

Stával ve čtyři ráno a v pět už ve skupině i s dalším českými a slovenskými talenty plnil Goodmanův plán. "Ti slavní borci totiž šli na trénink po nás. Ale bylo to lepší, než trénovat dopoledne v tom hrozném sluníčku," pokračoval Hudler. Vyhlášené Goodmanovy kruhové tréninky v jeho posilovně Gold's Gym doplňovali i na ledě. "Občas ta posilovna byla na hlavu. V kruhové tréninky bez pauzy věří. Občas po tom člověku nebylo dobře, ale za chvíli jsem měl dobrý pocit, že jsem to zvládl."

Vsetínský odchovanec nebyl v minulé sezóně moc na očích. Působil v nižší AHL v Grand Rapids a krátce se mihl v dresu Valachů. Při zdravotních potížích jeho otce ho vedení Detroitu pustilo do Vsetína, kde stihl odehrát sedm zápasů a připsat si sedm bodů za pět tref a dvě asistence. "Chtěl jsem původně do Evropy na celou sezónu, ale Detroit o tom nechtěl ani slyšet," podotkl účastník mistrovství světa ve Finsku z roku 2003.

Velkým snem je olympiáda

Po dvou letech strávených převážně v AHL doufá, že zapadne do koncepce novému kouči Detroitu Miku Babcockovi. "Mám za sebou další rok v Americe a začínám znova. Jdu do mužstva s tím, že bych měl dostat šanci a uvidí se. V kempu bude nějakých šest pětek a bude to boj. Ale to tam je v zámoří každý den," doplnil Hudler.

Bude se prát o místo v silném kádru Detroitu, o zájem reprezentačního kouče Aloise Hadamczika i o novou smlouvu v zámoří. "Beru to jako důležitý rok. Loni NHL nebyla, takže jsem neměl možnost bojovat o první tým. Teď se hodně věcí změnilo, budou i nová pravidla. Navíc olympiáda je snem každého sportovce. Navíc když na ní budou stejně jako v Naganu a Salt Lake City nejlepší hokejisté světa," dodal Hudler.

Reklama