Hlavní obsah

Hokejový talent Malkin dá před NHL přednost Rusku

PITTSBURGH

Jeden z největších talentů ruského hokeje, Jevgenij Malkin, s největší pravděpodobností letos ještě NHL hrát nebude. Podle amerického listu Pittsburgh Post-Gazette chce dát devatenáctiletý hráč, kterého si tým Pittsburgh Penguins vybral jako druhého celkově v draftu 2004, přednost působení v ruské lize. V NHL by zkusil štěstí až za rok, do té doby by hrál za Magnitogorsk.

Foto: internet

Malkina si v draftu NHL vybral Pittsburgh.

Článek

Malkin má s Metallurgem Magnitogorsk smlouvu až do roku 2008 a minimálně pro letošní sezónu ji hodlá dodržet. Jeho možné angažmá v zámoří by navíc zřejmě komplikoval i fakt, že Ruská hokejová federace nemá uzavřenou smlouvu s NHL o odchodech hráčů.

"Jevgenij hodlá vstoupit do NHL až příští rok," řekl pro Pittsburgh Post-Gazette hráčův agent Pat Brisson. "Navíc za současné situace nechce z klubu utíkat, příští rok by mu už Magnitogorsk nemusel s odchodem dělat problémy," dodal Brisson, jenž mimojiné zastupuje i jinou mladou hvězdu, kterou draftoval Pittsburgh, Sidney Crosbyho.

Magnitogorsk na Malkina spoléhá

Že by Magnitogorsk bránil Malkinovi v odchodu do NHL, však popírá generální manažer ruského klubu Gennadij Veličkin. "Na možnost odchodu Jevgenije do NHL jsme připraveni, vždyť je to jeden z nejlepších ruských hokejistů. Ale dle mého mínění ještě není dostatečně připraven v NHL zazářit," tvrdí.

"Ještě je pro něj trochu brzy, potřebuje ještě zapracovat na angličtině a nabrat více síly. Letos by nám mohl pomoci vyhrát ruskou ligu," dodal Veličkin. Malkin byl v poslední sezóně ruské superligy třetí v klubovém bodování Magnitogorsku s 32 body v 52 zápasech.

Pro Calder Trophy až příští rok

Podle vyjádření Malkina v ruských médiích ale zřejmě nemá v otázce odchodu do NHL hlavní slovo samotný hráč. "Připravoval jsem se na to, že budu s Alexandrem Ovečkinem a Sidney Crosbym bojovat o Calder Trophy. Ale mí agenti mi řekli, že pro mě bude snadnější vyhrát tuhle trofej příští rok," řekl Malkin pro ruský internetový server RusHockey.com. Podle všeho to tedy vypadá, že Malkin bude v příští sezóně bojovat za Magnitogorsk a ruský národní tým.

Reklama

Související témata: