Hlavní obsah

Voráček si zahraje v Utkání hvězd s Eliášem, nastoupí proti Vrbatovi

Columbus

Kapitán Jonathan Toews s asistenty Ryanem Getzlafem a Rickem Nashem si pro Utkání hvězd NHL vybrali do svého týmu Jakuba Voráčka s Patrikem Eliášem. Dvojice českých útočníků tak oblékne bíly dres Toewsova mužstva. Další Čech Radim Vrbata si zahraje za Tým Foligno, jehož kapitán Nick Foligno si vybral také Jiřího Sekáče z Montrealu, který však nastoupí v černém dresu jen do sobotních dovednostních soutěží. Nedělní exhibice už se obejde bez nováčků, mezi něž patří právě Sekáč.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Útočník Philadelphie Jakub Voráček (vpravo) slaví se spoluhráči Waynem Simmondsem (uprostřed) a Claudem Girouxem.

Článek

Hokejisté se při pátečním výběru týmů na draftu dobře pobavili a užili si hodně zábavy. Hlavní postavou se stal kanonýr Alexandr Ovečkin z Washingtonu. Naoko jej zlákala představa ceny útěchy od sponzora akce a ve snaze získat nový vůz Honda Accord pro poslední hráče draftu z obou týmů loboval v hledišti s nápisem: „Chci být poslední. Potřebuju auto."

Stavitelé týmů superhvězdu s ročním příjmem deset milionů dolarů dlouho napínali. Kapitán Nick Foligno s asistenty Drewem Doughtym a Patrickem Kanem ale po Ovečkinovi sáhli v 17. kole jako po třetím hráči od konce. Ovečkin se zklamaně zahleděl ke stropu, povzdechl si a řekl do kamery: „Proč?". Foligno na něj křikl: „Hele, Ovie, to auto si kup."

„Šťastlivci" se stali Ryan Nugent-Hopkins z Edmontonu a nováček Filip Forsberg z Nashvillu.

„Loboval, aby byl poslední a dostal auto. Proto jsme měli v plánu, že půjde třetí od konce bez ohledu na to, co se bude dít," prohlásil Doughty a k tiché dohodě se vyjádřil i z druhé strany Nash. „Chtěl auto, ale zdá se, že on vždycky dostane, co si zamane. Ať už jsou to góly nebo trofeje Rocket Richard. Kapitáni to proto takhle naplánovali," komentoval nevyslyšené přání Ovečkina, který získal cenu pro nejlepšího střelce NHL čtyřikrát včetně minulých dvou sezon.

Brankář Roberto Luongo z Floridy se zase snažil prosadit do Toewsova týmu, protože jeho děti prý mají rády spíše bílé dresy. Dočkal se už v šestém kole. Rozhodovalo ale prý hlavně to, že má „nejvíce gelu na vlasech". „To není gel. To je přírodní olej," smál se Luongo.

Jedničkou výběru se stal Folignův spoluhráč z pořádajícího Columbusu Ryan Johansen. Toewsův tým si vybral nejdříve Phila Kessela z Toronta. V roce 2011 v Carolině přišel na řadu až poslední, proto mu tentokrát chtěli udělat radost. Přesto se ale Kessel představí na opačné straně. Kapitáni se totiž dohodli na jeho výměně za Tylera Seguina.

„Udělali jsme to s těžkým srdcem. Nečekali jsme, že k tomu dojde, ale stalo se to hrozně rychle. Musíme se s tím vyrovnat. Je to součást byznysu. Někdy se musíte rozloučit s hráči, které máte rádi. To je tento případ," parodoval Toews fráze zástupců klubů po výměnách, které často doprovázejí klasický draft NHL.

K výměně Kessela se Seguinem došlo i ve skutečnosti, i když nepřímo. Kessela získalo Toronto v září 2009 z Bostonu za výběr v prvním a druhém kole draftu a Bruins následující rok na celkově druhé pozici draftovali Seguina, nyní už střelce Dallasu.

Složení týmů pro Utkání hvězd NHL v Columbusu:
Tým Foligno:
Brankáři: Carey Price (Montreal), Marc-Andre Fleury (Pittsburgh), Brian Elliott (St. Louis),
obránci: Drew Doughty (Los Angeles; asistent kapitána), Duncan Keith (Chicago), Dustin Byfuglien (Winnipeg), Brent Burns (San Jose), Kevin Shattenkirk (St. Louis), Oliver Ekman-Larsson (Arizona),
útočníci: Nick Foligno (Columbus, kapitán), Patrick Kane (Chicago; asistent kapitána), Ryan Johansen (Columbus), Anže Kopitar (Los Angeles), Steven Stamkos (Tampa Bay), Phil Kessel (Toronto), Claude Giroux (Philadelphia), Bobby Ryan (Ottawa), Radim Vrbata (Vancouver), Zemgus Girgensons (Buffalo), Alexandr Ovečkin (Washington), Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton).
Nováčci: Jonathan Drouin (Tampa Bay, útočník), Jiří Sekáč (Montreal; útočník).
Trenér: Darryl Sutter (Los Angeles).
Tým Toews:
Brankáři: Corey Crawford (Chicago), Roberto Luongo (Florida), Jaroslav Halák (NY Islanders),
obránci: Shea Webber (Nashville), Brent Seabrook (Chicago), Aaron Ekblad (Florida), Ryan Sutter (Minnesota), Mark Giordano (Calgary), Justin Faulk (Carolina),
útočníci: Jonathan Toews (Chicago; kapitán), Ryan Getzlaf (Anaheim; asistent kapitána), Rick Nash (New York Rangers; asistent kapitána), Tyler Seguin (Dallas), Jakub Voráček (Philadelphia), John Tavares (NY Islanders), Vladimir Tarasenko (St. Louis), Patrice Bergeron (Boston), Patrik Eliáš (New Jersey), Tyler Johnson (Tampa Bay), Filip Forsberg (Nashville).
Nováčci: Johnny Gaudreau (Calgary; útočník), Mike Hoffman (Ottawa; útočník).
Trenér: Peter Laviolette (Nashville).

Reklama

Související témata: