Hlavní obsah

Já a Lemieux? Trochu rozdíl, nemyslíte? bránil se Voráček srovnání s legendou

Columbus

Famózní debut! Český hokejový útočník Jakub Voráček si při premiérovém startu v Utkání hvězd NHL v Columbusu připsal šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí a vyrovnal 27 let starý rekord legendárního Maria Lemieuxe.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Voráček a brankář Pittsburghu Marc-André Fleury v akci při nedělním Utkání hvězd NHL v Columbusu.

Článek

Kladenský odchovanec, který aktuálně vládne kanadskému bodování soutěže, měl stejnou bilanci jako Lemieux v roce 1988 v St. Louis. Ikona Pittsburghu tam tehdy zařídila třemi trefami a třemi přihrávkami vítězství Walesovy konference nad Campbellovou 6:5 v prodloužení.

„Voráček a Lemieux, myslím, že to je něco trochu jiného, ne?" bránil se pětadvacetiletý forvard Philadelphie v rozhovoru pro oficiální server soutěže srovnání s kanadskou megahvězdou NHL. „Navíc jsem měl tři druhé asistence, takže se není čím se nějak zvlášť vzrušovat."

Premiéru v All Star Game navíc v místě svého prvního působiště v NHL (2008 až 2011) si ale Voráček náramně vychutnal. Na rozdíl od Ricka Nashe, který si v roce 2012 vyžádal výměnu z Blue Jackets a útočníka New Yorku Rangers provázelo na ledě při každém dotyku s pukem bučení fanoušků. „Mám tady pochopitelně řadu přátel, potkal jsem se s lidmi, které jsem dlouhou dobu neviděl a navíc jsem si zahrál s nejlepšími hráči světa. Vážně jsem si tady za těch pár dnů užil spoustu legrace," vykládal dobře naložený Voráček.

Gólově se podílel na nejbohatší exhibici v historii slavné soutěže - na vítězství výběru Jonathana Toewse nad týmem opory pořádajících Blue Jackets Nicka Foligna 17:12. Čtyřmi góly k výhře přispěl také John Tavares z New Yorku Islanders.

Auto i pro Ovečkina

Cenu pro nejužitečnějšího hráče ale nezískal žádný z nich. Nový vůz Honda Accord připadl na základě hlasování fanoušků na Twitteru útočníkovi domácího Columbusu Ryanu Johansenovi, jenž v týmu poražených zaznamenal dva góly a stejný počet přihrávek. „Zaslouženě. Za celý víkend rozhodně zaslouženě" mínil Voráček. „On i Nick Foligno byli v sobotních dovednostních soutěžích i v nedělním utkání opravdu skvělí."

Na dotaz, co by s novou hondou udělal, pokud by byl on sám vyhlášen MVP zápasu, Voráček prohodil: „Asi bych ji dal Oviemu (Alexandru Ovečkinovi). Tolik se o ten auťák hlásil a nedostal ho. Takže klíčky by asi připadly jemu."

Křídelník Philadelphie tím připomněl úsměvný moment z pátečního „draftu", kdy ruská hvězda Washingtonu s ročním příjmem 10 miliónů dolarů při výběru mužstev v žertu apelovala na oba kapitány psanou výzvou „Chci být poslední, potřebuji auto." Honda Accord byla totiž jakousi cenou útěchy od sponzora pro ty, kteří byli do týmů vybráni jako poslední. Nakonec si ale Foligno vybral vyhlášeného snajpra do své sestavy jako třetího od konce a vůz tak připadl dvojici Ryan Nuggent-Hopkins, Filip Forsberg.

Kapitán Washingtonu se ale nakonec nového modelu japonské automobilky po nedělním utkání skutečně dočkal, vzápětí jej však podle nhl.com věnoval na charitativní účely a rozvojový hokejový program Washington Ice Dogs v Severní Vigínii. "Jsem si jistý, že ho využijí. Určitě to bude pro ně skvělý dárek," řekl ruský kanonýr.

Reklama

Související témata: