Hlavní obsah

Jágr prodělal i příušnice, ve středu už ale bude hrát

Hokejový útočník Jaromír Jágr se ve středečním zápase proti Torontu vrátí do sestavy Ďáblů z New Jersey poté, co ze zdravotních důvodů vynechal tři utkání NHL. Podle zámořských médií měl brzy třiačtyřicetiletý tahoun Devils nejen chřipku, ale i příušnice.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Útočník New Jersey Jaromír Jágr slaví gól proti Pittsburghu.

Článek

Epidemie příušnic řádila v NHL v minulých týdnech a výrazně postihla také tým New Jersey. Včetně Jágra a Patrika Eliáše, který už je ale fit a o víkendu nastoupil i do Utkání hvězd, prodělalo příušnice šest hráčů Devils.

Tom Gulitti z deníku The Record uvedl, že Jágr při nemoci pět dní nejedl a následně mu opuchla tvář, což jsou typické příznaky příušnic. Český útočník vynechal duely na ledě Los Angeles, Anaheimu a San Jose. Spoluhráči jej na dálku potěšili alespoň dvěma výhrami ze tří zápasů. I tak Devils 35 zápasů před koncem základní části stále ztrácejí propastných 15 bodů na pozice pro play off a Jágr si uvědomuje, že může být mezi kandidáty na výměnu. Uzávěrka přestupů v NHL je 2. března.

Generální manažer Lou Lamoriello, který je od konce prosince po odvolání Petera DeBoera i dočasným trenérem Devils, uvedl, že zatím o žádných výměnách neuvažuje. Jágrovi je ale jasné, jaká bude jeho pozici, když se v létě po konci ročního kontraktu může stát nechráněným volným hráčem a nemá ve smlouvě klauzuli, že nemůže být vyměněn.

"Nechci o tom přemýšlet. Chci hrát nejlépe, jak umím. A co se stane, to se stane. Chci si to užívat pokaždé, když jsem na ledě. Nic dalšího nemůžu ovlivnit," řekl Jágr serveru northjersey.com. Předpokládá ale, že pokud by se výměna chystala, tak by s ním případný zájemce měl mluvit. "Když někdo někoho chce, měl by se ujistit, že tam chce," míní.

Podobné to bylo u Bostonu, který jej v únoru 2013 získal z Dallasu. "Dali mi čas o tom přemýšlet. Já jsem Dallas taky nechtěl opustit, byl jsem tam spokojený," připomněl Jágr přestup k Bruins, s kterými si pak zahrál finále Stanleyova poháru.

Reklama

Související témata: