Hlavní obsah

Lappiere odchází ze St. Louis do Pittsburghu, opačným směrem putuje Goc

Pittsburgh

Hokejové kluby NHL St. Louis a Pittsburgh se dohodly na vzájemné výměně hráčů. K Tučňákům přichází kanadský útočník Maxim Lapierre, opačným směrem putuje německý forvard Marcel Goc, který za Penguins nastoupil ještě v úterním duelu proti Winnipegu a asistencí přispěl k výhře 5:3.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Marcel Goc (vpravo) se ve svém posledním zápase za Pittsburgh snaží překonat gólmana Winnipegu Ondřeje Pavelce.

Článek

Goc si připsal v této sezóně ve 43 zápasech šest bodů za dvě trefy a čtyři asistence. Celkem má bývalý hráč San Jose, Nashvillu a Floridy na kontě 605 utkání a 185 bodů za 74 gólů a 111 přihrávek. V 59 duelech play off přidal pět přesných zásahů a 10 asistencí.

Devětadvacetiletý Lapierre zaznamenal ve 45 duelech v tomto ročníku devět bodů za dvě branky a sedm přihrávek. V minulosti hrál také za Montreal, Anaheim a Vancouver a v 579 utkáních v NHL nasbíral 137 bodů za 65 tref a 72 asistencí. V 75 zápasech bojů o Stanleyův pohár vstřelil sedm branek a na osm přihrál.

Bieksa bude Vancouveru chybět šest až osm týdnů

Obránce Kevin Bieksa z Vancouveru se podrobil operaci zlomené ruky a bude mimo hru šest až osm týdnů. Třiatřicetiletý Kanaďan se zranil před osmi dny v utkání na ledě Tampy Bay, když jej zasáhnul puk po střele Victora Hedmana.

Bieksa je v této sezóně druhým nejvíce vytěžovaným hráčem Canucks po Alexandru Edlerovi. Ve 45 zápasech si připsal devět bodů za tři branky a šest asistencí. Účastník loňského mistrovství světa v Minsku má na kontě v NHL celkem 582 utkání a 236 kanadských bodů. Další 25 bodů nasbíral v 65 duelech play off.

Reklama

Související témata: