Hlavní obsah

Okradli Hertla v NHL o regulérní gól? Tenhle měl platit, přimlouval se komentátor

San Jose

Český hokejista Tomáš Hertl se zatím marně snaží o střelecké probuzení v dresu San Jose Sharks, před vlastními fanoušky se v duelu s Edmontonem sice radoval z gólové trefy, jenže rozhodčí mu ji neuznal. Z televizních záběrů se přitom zdá, že verdikt sudího byl minimálně velmi přísný.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Tomáš Hertl se gólové trefy proti Edmontonu nedočkal.

Článek

Aby nevypadl z tempa, byl český talent během Utkání hvězd NHL odeslán na farmu, po návratu si pochvaloval lepšící se herní pohodu, kterou je ale v případě útočníka dobré potvrdit gólovým příspěvkem.

Hertl se proti Edmontonu dočkal čtyřicet sekund před koncem první třetiny, kdy za záda brankáře Viktora Fastha uklidil odražený kotouč. Následovala jeho typická oslava v pokleku se zaťatou pěstí za doprovodu jásotu fanoušků. Žraloci mohli vést 2:1, jenže nevedli. Rozhodčí totiž gól neuznal, zřejmě kvůli kontaktu Jamese Shepparda s brankářem.

„Tohle měl být gól. Nemyslím si, že byl Sheppard v brankovišti. Jen trošku se brankáře dotkl," divil se verdiktu sudího zámořský televizní komentátor. Sudí bohužel nevysvětlil své rozhodnutí do mikrofonu, jak v NHL v poslední době činí, takže o důvodech jeho verdiktu se může jen spekulovat.

Chuť si nespravil ani v nájezdech

Smutný ale může být především sám Hertl, jenž se tak oficiálně trefil jen jednou v posledních devatenácti zápasech. V NHL se moc nářky na přehmaty arbitrů nepěstují, takže ani kouč Sharks Todd McLellan této situaci po utkání nepřikládal velkou váhu.

Byť jeho tým po přestávce dvakrát inkasoval a rázem prohrával 1:3. „Jsme zklamaní, že ten gól nebyl uznaný, ale tohle je prostě součást hry. Na tým to nemělo vliv. Nebo alespoň doufám, že nejsme psychicky tak křehcí, aby nás něco takového ovlivnilo ve druhé třetině. Věřím, že tomu tak není," uvedl trenér.

Hertl si pak nespravil chuť ani při penaltovém rozstřelu. Sám svůj nájezd neproměnil a jeho tým nakonec s jedním z nejhorších mužstev sezóny prohrál 4:5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články