Hlavní obsah

Únor bílý, Jarda Jágr sílí. Slavná 68 v den jubilea prvního gólu v reprezentaci vyhlíží lepší časy

Ne zrovna příjemné období má za sebou Jaromír Jágr. V uplynulém měsíci jeho organismus napadla chřipka, pak příušnice a kladenský rodák tak nemohl pomoci Ďáblům z New Jersey v bitvě o postup do play off NHL. V den, kdy uplynulo přesně 25 let od jeho prvního gólu v reprezentaci, napsal na svém facebookovém účtu, že věří v obrat k lepšímu.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Jaromír Jágr z New Jersey (vpravo) bojuje o puk s Davidem Boothem z Toronta.

Článek

Tři zápasy musel v rozmezí 10. a 20. ledna Jágr vynechat. S týmem neodcestoval na venkovní trip, během něhož se Devils představili na ledě Los Angeles, Anaheimu a San Jose. „Fuj, to byl měsíc. Silná chřipka, příušnice, ztráta formy," píše dvaačtyřicetiletý hokejista na sociální síti. „Někdy ať děláte, co děláte, nic se nedaří a je to těžké," pokračuje.

Jágr se vrátil na led na konci ledna v domácím duelu proti Torontu. Následně nastoupil i v zápase s Pittsburghem. Prvního kanadského bodu se dočkal ale až v zápase s Floridou, v němž v desáté minutě otevíral skóre zápasu.

Jágr na svůj první gól v reprezentaci dlouho nečekal

A budoucí člen síně slávy NHL, jak o Jágrovi hovoří zahraniční žurnalisté, věří, že se tím vše obrací k lepšímu. „Kdyby bylo všechno snadné, tak jsem dávno bez práce, snad bude únor lepší. Ono se také říká - únor bílý, Jarda Jágr sílí," žertuje Jágr. „Tak uvidíme, jestli na tom něco je," dodal slavný útočník v den, kdy uplynulo přesně 25 let od jeho prvního reprezentačního gólu.

Jágrovi bylo tehdy ještě sedmnáct let a na svou premiérovou trefu nemusel čekat nijak dlouho. Hned ve svém druhém reprezentačním startu vstřelil ve švédské hale Globen v přípravném utkání proti domácím branku na 2:1. Psalo se datum 4. února 1990. Ještě v tomtéž roce poprvé Jágr reprezentoval na mistrovství světa a poté odjel do NHL.

V té to však v probíhající sezóně nevypadá na to, že by s New Jersey mohl legendární hráč pomýšlet na play off. Proto se v posledních několika týdnech čile spekuluje o tom, že před vyřazovacími boji přestoupí do jiného celku.

Reklama

Související témata: