Hlavní obsah

Ano, na Jágra se mě ptali, potvrdil Malkin novináři z Pittsburghu

Pittsburgh

Chystá se velký návrat Jaromíra Jágra do Pittsburghu? Legendární 68 si s největší pravděpodobností s New Jersey play off nezahraje, a proto už se několik týdnů čile spekuluje o tom, kam by mohl před vyřazovacími boji přestoupit. A jedním z vážných adeptů je i Pittsburgh, v jehož dresu Jágr získal v sezónách 1990/91 a 1991/92 své jediné Stanley Cupy. Na českého veterána se v Penguins vyptávali prý i jedné z největších hvězd Jevgenije Malkina.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr ještě v dresu Pittsburghu (vlevo) společně s legendou Mariem Lemieuxem.

Článek

Tuto informaci pustil do éteru pittsburský novinář Dejan Kovacevic. „Vše, co vím o Penguins a Jaromíru Jágrovi je to, že Jevgenije Malkina se vedení vyptávalo na to, jestli je číslo 68 dostatečně fit na to, aby hrálo v jeho útoku. To Malkin potvrdil. To je vše, co se ke mně dostalo," řekl Kovacevic.

A v Americe se začalo čile debatovat o velkém Jágrově návratu do klubu, v němž zahájil svou hvězdou kariéru. Tehdy po boku jedné z nejvýraznějších postav tohoto sportu - Maria Lemieuxe z Kanady. Nyní by se mohl do týmu s tučňákem ve znaku vrátit po dlouhých čtrnácti letech a znovu by hrál po boku dvou velkých hvězd NHL - Malkina a Kanaďana Sidney Crosbyho.

Jágrův agent sledoval zápas Devils - Pittsburgh

Dvaačtyřicetiletý Jágr se už několikrát nechal slyšet, že by nebyl proti, kdyby ho Devils před play off vytrejdovali do jiného klubu. Kromě Pittsburghu se hovoří také o dalších klubech - Bostonu, Detroitu, Islanders či Montrealu, kde by mohl hrát se svým velkým kamarádem Tomášem Plekancem. Vše ale nasvědčuje tomu, že zájem Penguins je nejvážnější.

Další známý americký novinář Mark Madden, který je dobře obeznámený se situací v klubu, prohlásil, že vedení Penguins již kontaktovalo Devils s tím, že by mělo o Jágra zájem. Žurnalista Jason Mackey zase přispěchal s tweetem, že Jágrův agent Petr Svoboda byl přítomen na zápasu New Jersey s Pittsburghem, který se hrál 30. ledna.

Tématem se zaobírá ve svém sloupku také Will Tomer, jenž svým čtenářům na konci svého komentáře pokládá otázku, zda by měli Penguins Jágra získat pro play off? A 85 procent ze čtenářů v anketě odpovědělo kladně. Zda Jágr zamíří do Pittsburghu, jiného klubu nebo zůstane v New Jersey, se dozvíme nejpozději 2. března, kdy končí přestupové období.

Chtěli byste, aby se Jaromír Jágr vrátil do Pittsburghu?
Ano
92,7 %
Ne
7,3 %
Celkem hlasovalo 27341 čtenářů.

Reklama