Hlavní obsah

Je skvělé hrát s Jágrem, je skutečnou hrozbou pro soupeře, chválí českou 68 spoluhráč

Newark

Znovu nabírá sílu. Za jedenáct dní sice český hokejista Jaromír Jágr oslaví třiačtyřicetiny, stále však patří k hvězdám New Jersey. V úterním duelu zámořské NHL proti Ottawě hráči Devils vybojovali výhru 2:1 a kladenský rodák měl prsty v rozdílové brance, kterou ve třetí třetině skvělým způsobem vypracoval pro Mika Cammalleriho. Kanadský útočník posléze českou hvězdu vychvaloval.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté New Jersey Devils Mike Cammalleri (vlevo) a Jaromír Jágr se radují z vítězného gólu.

Článek

V 46. minutě Jágr předvedl svou typickou hru - sílu v soubojích u mantinelu. U plexiskla se šikovně zbavil beka Senátorů Patricka Wierciocha a předložil kotouč Cammallerimu, který propálil hostujícího brankáře Lehnera. Devils zásluhou této spolupráce vyhráli pátý z posledních sedmi zápasů slavné zámořské ligy.

Jágr si zároveň připsal svou 1067. asistenci v NHL, celkově nasbíral už 1782 kanadských bodů a před sebou má další milník. Na čtvrté místo Rona Francise ztrácí už jen 16 bodů.

Dvaatřicetiletý Cammalleri si spolupráci s Jágrem pochvaloval. „Byla to od něj skvělá přihrávka. Pro každého protivníka je Jágr opravdovou hrozbou, dokáže na sebe u mantinelu nalákat jednoho nebo dva soupeře, pak se odlepí od plexiskla a nahraje puk přímo na hokejku," řekl kanadský útočník.

Ďáblům se nevydařil konec minulého roku, v posledních 11 utkáních ale mají velmi slibnou bilanci 7-2-2 a přestože jejich ztráta na pozice zaručující play off činí 12 bodů, hráči neztrácí naději.

Jágr: Musím být silnější

New Jersey ještě odehraje do konce základní části NHL 31 zápasů. „Vzpomínám si, jak jsme v sezóně 2006/07 s Rangers vyhráli šestnáct z dvaceti utkání. Nikdo nám moc nevěřil, ale play off jsme udělali," tvrdil Jaromír Jágr.

Český forvard připomíná, že ve hře je stále spousta bodů. „Nedívám se na ostatní týmy, je mi jedno, jak hrají. Máme před sebou mnoho zápasů, navíc nás čeká spousta z nich v domácím prostředí. Věřím, že se ještě zvedneme. I já sám cítím, že to po nemoci stále není ono. Ruce, švih i střela už jsou dobré, ale potřebuji být na ledě silnější," uvedl Jágr.

„Vítězství nám dodá jistotu a posílí morálku. Musíme si uchovat víru v to, co děláme. Nikdo z týmu neztrácí naději. Začali jsme sbírat body, takže teď jsem mnohem optimističtější, než dříve," dodal Mike Cammalleri.

Kolik kanadských bodů Jaromír Jágr nasbírá v letošní sezóně NHL?
Zůstane na svých 27
1,2 %
28 - 30
3,1 %
31 - 40
33,6 %
41 - 49
43,5 %
Více než 50
18,6 %
Celkem hlasovalo 8384 čtenářů.

Reklama

Související témata: