Hlavní obsah

Hutton v brankovišti čaroval! Viděli jsme zákrok roku? žasnou nad jeho kouskem v zámoří

Teoreticky to měla být jednoznačná záležitost: Nashville, průběžně nejlepší tým NHL, proti v krizi se topícímu Torontu. Nakonec domácí skutečně urvali dva body po výhře 4:3, ale Maple Leafs Predátory v Bridgestone Areně dlouho trápili a favority minimálně od prodloužení spasil báječným zákrokem brankář Carter Hutton.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Nashvillu Carter Hutton.

Článek

Do konce normální hrací doby zbývalo jen něco kolem tří minut a Predators hráli přesilovku. Hosté však i ve čtyřech zaútočili a Daniel Winnik zblízka orazítkoval tyčku domácí branky. Nebezpečí tím však pro svěřence Petera Lavioletteho zdaleka neskončilo. Tyler Bozak napálil z pravé strany puk, zcela volný Winnik ho tečoval a nasměroval do branky.

Hutton však ani ve zdánlivě beznadějné situaci neztratil orientaci. Bleskurychle se akrobaticky otočil a letící kotouč hokejkou "zametl" před čárou z brankoviště do bezpečí. „Skvělé, úžasné," rozplýval se po utkání jeho spoluhráč a autor vítězné trefy Colin Wilson. „Viděli jsme zákrok roku?" přidal se k chvále oficiální server nhl.com.

I díky výkonu devětadvacetiletého Kanaďana, jenž v brance znovu zaskočil za zraněnou jedničku týmu Pekku Rinneho, ustanovili hokejisté Nashvillu klubový rekord v počtu devíti domácích výher v řadě. Naopak Toronto muselo skousnout desátou porážku za sebou, což se slavnému kanadskému klubu naposledy přihodilo v roce 1967.

Reklama