Hlavní obsah

Skvělý Mrázek vychytal Laviny. Prožil úchvatný večer, chválil ho kouč Detroitu

Colorado

Svou šanci v NHL chytil pevně do rukou. Petr Mrázek se stal v Detroitu při zranění Jimmyho Howarda a Jonase Gustavssona brankářem číslo jedna a mezi tyčemi si vede velmi dobře. Český gólman nastoupil do klece Red Wings v posledních jedenácti utkáních, přičemž v devíti případech jeho tým slavil výhru. V noci na pátek navíc poprvé v sezóně udržel konto, když nedovolil skórovat domácímu Coloradu a od kouče Detroitu sklidil chválu.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Brankář Detroitu PEtr Mrázek kryl v Coloradu všech osmadvacet střel.

Článek

"Držel nás od začátku, prožil skvělý večer," řekl Mike Babcock, trenér Rudých křídel. Mrázek čelil osmadvaceti střelám soupeře. Nejvíce práce měl hned v první třetině, kdy na něj Laviny vypálily hned dvanáctkrát. "Jsou devátí v konferenci, potřebují body. Věděli jsme, že na nás vlítnou. Kluci přede mnou ale skvěle bránili," pochvaloval si Mrázek pro oficiální internetové stránky soutěže.

Švéd Landeskog sice dokázal v 7. minutě rozvlnit síť, jenže rozhodčí gól neuznali. "Oddechl jsem si. Je to vždy dobrý pocit, když gól, který jste dostali, nakonec neplatí. Nevím přesně, jak se to seběhlo, ale všiml jsem si, že se tam dotkl rukou, takže to rozhodčí asi posoudili správně," uvedl český gólman.

Detroit se dostal do vedení ve 34. minutě, kdy Abdelkader předvedl v početní výhodě důraz před brankou. Těsný náskok si neustále udržoval a těsně před koncem ho ještě zvýraznil. Avalanche to v závěru zkusili v šesti, hosté ale dvakrát trefili prázdnou bránu a bylo rozhodnuto.

Babcock: Mrázek nás držel od začátku

"Poslední dvě tři minuty, kdy hráli v šesti proti pěti, to bylo těžké. Hráli hodně v našem pásmu, i když moc si toho nevypracovali. Měli asi jen tři nebo čtyři střely, zatímco my jsme dali dvě branky do prázdné, což bylo skvělé," uvedl ostravský rodák.

Mrázek byl vyhlášen první hvězdou duelu a dočkal se také uznání od kouče Babcocka. "Jakmile jsme začali bruslit, převzali jsme nad utkáním kontrolu. Posledních čtyřicet minut jsme byli dobří. Mrázek nás ale držel od začátku, prožil skvělý večer. Na druhé straně chytala hvězda (Semjon Varlamov), kterou předčil. To je pro něho skvělé," prohlásil.

Reklama

Související témata: