Hlavní obsah

NHL patří Kaneům. Jeden vede bodování, druhý po teplákové kauze ukončil sezónu

Winnipeg

Podobně jako ve světoznámém filmu Občan Kane od Orsona Wellese, také v současné NHL je příjmení „Kane“ tím nejskloňovanějším. Zatímco Patrick Kane se v noci na sobotu dostal do čela kanadského bodování, jeho jmenovec Evander za velmi podivných okolností ohlásil svůj konec v aktuálně probíhajícím ročníku.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Evander Kane už zřejmě v této sezóně nezasáhne do hry. Objeví se ještě v dresu Winnipegu?

Článek
Fotogalerie

Třiadvacetiletý útočník Winnipegu podstoupí operaci ramene, kterou přitom měl odkládat už od léta. Absolvovat dlouho očekávaný zákrok se rozhodl krátce poté, co jej kouč Paul Maurice vyřadil ze sestavy pro utkání ve Vancouveru, odkud přitom Evander Kane pochází. Jednalo se tak o velmi nepopulární krok, protože se dalo očekávat, že právě na tento zápas přijde talentovaného Kanaďana podpořit nejvíce příbuzných a přátel.

V zámoří pak začaly prosakovat informace o údajné příčině Kaneova přesunutí mezi náhradníky. Na vině prý bylo porušení klubové dress-codu, neboť mladý útočník se měl dostavit na týmové setkání v teplákové soupravě. V reakci na tuto skutečnost měla následovat hádka se spoluhráči, která vyvrcholila činem Dustina Byfugliena, jenž kontroverzní oděv hodil do sprchy.

Spekuluje se tedy, že Kaneovo rozhodnutí o operaci pramení z nechuti bojovat se svými spoluhráči o play-off. Jets se momentálně pohybují na hranici postupu a podle všeho se budou muset bez své někdejší čtvrté volby draftu obejít na čtyři až šest měsíců, tedy do konce sezóny. Taktéž není vyloučeno, že klub využije blížící se uzávěrku přestupů, aby Evandera Kanea udal do jiného mužstva.

Proti by zřejmě nebyli ani fanoušci. Poté, co Jets prohráli noční duel s Chicagem gólem Brandona Saada v prodloužení, přistál na ledové ploše právě dres Evandera Kanea hozený z hlediště.

A jen tak mimochodem, hvězdou zmíněného duelu byl vyhlášen Američan Patrick Kane, jenž se právě díky gólu a asistenci z tohoto střetnutí dostal do čela kanadského bodování soutěže.

Reklama