Hlavní obsah

Rangers přišli o Lundqvista. Sáhnou po Neuvirthovi?

New York

Poranění v oblasti krku, které Henrik Ludqvist před týdnem utrpěl v souboji s Carolinou, bude zřejmě vážnější, než se zprvu očekávalo. Švédský gólman sice dokázal dochytat utkání a nastoupit i do toho následujícího proti Floridě, poté se však ukázalo, že kvůli poškození cév vynechá minimálně nejbližší tři týdny. Rangers tak momentálně spoléhají na dosavadní dvojku Cama Talbota, jako záskok byl navíc povolán z farmy Mackenzie Skapski. Dvacetiletý gólman by se tak mohl brzy dočkat své premiéry v NHL.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Henrik Lundqvist ve svém dosud posledním utkání s Floridou Panthers.

Článek
Fotogalerie

Jezdci mají pod smlouvou ještě 34letého Yanna Danise. Ten má za sebou 53 utkání v NHL, avšak to poslední v dresu Edmontonu odchytal před dvěma lety, a tak klub raději vytáhl z farmy právě Skapského.

Ani o sedm let starší Talbot však dosud neposbíral o moc víc zkušeností. V nejprestižnější severoamerické soutěži působí druhou sezónu a dohromady zatím zasáhl do 33 střetnutí. V tomto ročníku se ve dvanácti zápasech radoval z pěti výher.

V zámoří se tak začíná spekulovat, zda Jezdci nesáhnou k podobnému kroku jako St. Louis. Bluesmani při zranění své jedničky Briana Elliotta krátkodobě využili služeb zkušeného nezaměstnaného brankáře Martina Brodeura, který po krátkém angažmá ukončil kariéru.

Na stránkách NHL.com se také spekuluje, že by Rangers mohli stát o výměnu například s Buffalem, kde se o pozici jedničky dělí dvojice Michal Neuvirth - Jhonas Enroth, další variantou by také mohl být Viktor Fasth z Edmontonu. Těmto třem brankářům navíc v jejich dosavadních klubech končí smlouvy a jejich platy by nebyly příliš náročnou zátěží pro platový strop. Ve hře je také Jevgenij Nabokov z Tampy Bay nebo Justin Peters z Washingtonu.

Brankáři New Yorku Rangers v této sezóně
Jménozápasyvýhryprůměr%
Henrik Lundqvist39252,2592,2
Cam Talbot1252,1492,4
Mackenzie Skapski0
Yann Danis0

Reklama

Související témata: