Hlavní obsah

Úchvatné sólo! Dvacetiletý bek Toronta umotal soupeře

Toronto

Toronto se topí ve výsledkové krizi. Javorové listy prohrály jedenáct utkání po sobě a nepříznivá série se zastavila až v noci na neděli. Pomohl k tomu i dvacetiletý obránce Morgan Rielly, který ve druhé třetině zvýšil na 3:0 po skvělé individuální akci.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Morgan Rielly (vlevo) slaví svojí povedenou trefu proti Edmontonu se spoluhráčem Romanem Polákem.

Článek

Rielly byl na ledě po boku českého zadáka Romana Poláka. Kanadský obránce zvládl v obranném pásmu pohotově zblokovat střelu Naila Jakupovova, následně se zmocnil odraženého kotouče a vyrazil do útoku.

Nejprve ještě ve vlastním pásmu objel Dereka Roye, cestou k soupeřově bráně se ještě vyhnul Jeffovi Petrymu. následně elegantní stahovačkou obelstil Andrewa Ference a přesně mířeným švihem prostřelil brankáře Viktora Fastha. Toronto i díky pohledné akci zvítězilo 5:1.

Morgan Rielly v Torontu přes svůj nízký věk působí už druhou sezónu. Hbitý obránce byl draftován Javorovými listy v roce 2012, kdy byl první volbou týmu a celkově už pátý v pořadí. V minulé sezóně se představil na mistrovství světa v dresu Kanady. Za sedm utkání stihl vstřelit jeden gól a na dva přihrát.

Bilance Morgana Riellyho v NHL
sezónazápasygólyasistencebody+/-trest. minuty
2013-147322527-1312
2014-155351217-66

Reklama

Související témata: