Hlavní obsah

Zpět ve hvězdné formě? Hertl v souboji odchovanců Slavie nasbíral tři body

San Jose

Zatímco hokejová Slavia je v Extralize beznadějně poslední, její odchovanci v noci na neděli svedli střelecký souboj v duelu San Jose s Carolinou. Individuální statistiky nakonec dopadly lépe pro Tomáše Hertla, zatímco Andrej Nestrašil se mohl radovat z výhry.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Tomáš Hertl v souboji s Brettem Bellemorem

Článek

Tomáš Hertl se v této sezóně potýká s nižší produktivitou oproti svému loňskému fantastickému vstupu do zámořské kariéry. Poslední zápas s Carolinou se mu však náramně vydařil. Vstřelil dvě branky a na další přihrál.

„Měl jsem radost, že jsem skóroval, protože druhý gól Caroliny padl po mé chybě," vysvětloval jednadvacetiletý útočník. Právě mezery mezi ním a Jamesem Sheppardem využil Andrej Nestrašil a prodral se až do úspěšného zakončení. Zdálo se tak, že utkání se bude lépe vyvíjet pro staršího z dvojice exslávistů. Hosté se díky Nestrašilově druhému gólu v NHL dostali už do vedení 2:0.

Tomáše Hertla však dílčí neúspěch nerozhodil a o necelé tři minuty později dokázal na Nestrašilovu trefu odpovědět. Hertlův spoluhráč Chris Tierney velmi důsledně napadal za bránou Hurikánů a následně v pádu přihrál před brankoviště, odkud okamžitě pálil nadějný útočník San Jose.

Také při svém druhém gólu byl Tomáš Hertl byl přesně tam, kde jej Žraloci potřebovali a po střele Scotta Hannana sklepl kotouč ze vzduchu za záda brankáře Cama Warda. Podařilo se mu tak ve třetí třetině snížit na 2:3. San Jose záhy dokonce vyrovnalo, ale Carolina se po brankách Andreje Sekery a Victora Raska znovu prosadila do dvougólového vedení.

Hertl nakonec dostal důvěru i při hře bez brankáře a v souboji u mantinelu pomohl dostat puk až k Patricku Marleauovi, jenž pak necelou minutu před koncem snížil na konečných 4:5. Víc toho Kaliforňané nestihli.

„Měli jsme špatný začátek a teď potřebujeme každý bod," mrzelo Hertla, který však musel uznat kvalitu soupeře. „Myslím, že po dvě třetiny byla Carolina lepším týmem."

Sestřih utkání San Jose s Carolinou

Bilance Tomáše Hertla v NHL
sezónatýmZGAB+/-TM
2013-14San Jose37151025114
2014-15San Jose54101222-212
Bilance Andreje Nestrašila v NHL
sezónatýmZGAB+/-TM
2014-15Detroit13022-34
2014-15Carolina1222430

Reklama

Související témata: