Hlavní obsah

Obránce Stevens po 22 sezonách v NHL končí

Po dvaadvaceti sezonách v NHL se obránce Scott Stevens rozhodl skončit s hokejem. Jednačtyřicetiletý kanadský veterán se chce více věnovat rodině. Jeden z hlavních strůjců tří triumfů New Jersey Devils tvrdí, že mu nedávná výluka v zámořské soutěži ukázala, že dokáže žít bez svého milovaného sportu.

Foto: ČTK/AP

Ďábel Scott Stevens slaví s herečkou Whoopi Goldbergovou zisk nejcenější hokejové trofeje na světě.

Článek

"Podle mě je hokej více záležitostí psychiky než fyzických schopností. Potřebujete být ve skvělé kondici, ale zároveň musíte mít v hlavě zakódováno, že chcete. A já myslím, že bych toho v téhle chvíli nebyl každý den schopen," prohlásil Stevens.

Podle generálního manažera New Jersey Lou Lamoriella zůstane Stevens součástí klubu. Účastník třinácti zápasů All Star NHL uvažuje o tom, že by pomáhal staronovému trenérovi Devils Larrymu Robinsonovi.

Stevens odehrál v zámořské lize nejvíce zápasů ze všech obránců v historii. V základní části absolvoval 1635 utkání s bilancí 196 gólů a 712 asistencí, v play off sehrál dalších 233 duelů, v nichž zaznamenal 26 branek a 92 přihrávek.

Do NHL vstoupil v týmu Washingtonu, jednu sezonu odehrál za St. Louis a od roku 1991 byl věrný New Jersey. V jeho dresu získal v letech 1995, 2000 a 2003 Stanleyův pohár, před pěti lety obdržel Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off.

V dosud posledním ročníku NHL zmeškal Stevens přes polovinu zápasů kvůli zranění hlavy z utkání proti Pittsburghu. Podle svých slov je už v pořádku a jeho rozhodnutí ukončit kariéru to prý nijak neovlivnilo.

Reklama