Hlavní obsah

Buffalo vyměnilo brankáře Enrotha do Dallasu, Neuvirth má nového švédského kolegu

Buffalo

Švédský hokejový brankář Jhonas Enroth byl vyměněn z Buffala do Dallasu za krajana Anderse Lindbäcka, který tak bude bojovat o pozici jedničky v týmu Sabres s českým gólmanem Michalem Neuvirthem. Enroth v této sezóně odchytal za Buffalo 37 utkání a Neuvirth nastoupil v 19 duelech. Lindbäck dostal v Dallasu za Finem Karim Lehtonenem příležitost v deseti zápasech.

Foto: Harry Scull Jr., ČTK/AP

Švédský brankář Jhonas Enroth přenechal dres Buffala krajanovi.

Článek

Šestadvacetiletý Enroth měl v dresu nejhoršího týmu NHL v této sezóně průměr 3,27 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 90,3 procenta a jednou udržel čisté konto. Mistr světa z roku 2013 ze Stockholmu a stříbrný medailista z loňských olympijských her v Soči má na kontě v NHL 118 utkání a jediný duel odchytal v play off.

Stejně starý Lindbäck má v tomto ročníku průměr 3,71 inkasovaného gólu na zápas a úspěšnost zákroků 87,5 procenta. V NHL odchytal za Nashville, Tampu Bay a Stars celkem 95 utkání a pět přidal v play off.

Buffalo ve středu v rozsáhlé transakci získalo z Winnipegu také momentálně zraněného útočníka Evandera Kanea, obránce Zacha Bogosiana a práva na brankáře Jasona Kasdorfa za beka Tylera Myerse, forvarda Drewa Stafforda, talentované útočníky Brendana Lemieuxe, Joela Armiu a výběr v prvním kole letošního draftu.

Reklama