Hlavní obsah

Zemřel bývalý spoluhráč Vokouna, Krejčího nebo Sobotky. Bylo mu pouhých 35 let

Toronto

Hokejový svět obletěla v neděli smutná zpráva. Ve věku pouhých pětatřiceti let zemřel bývalý obránce NHL Steve Montador. Kanadského zadáka našla ve dvě hodiny ráno bez známek života jeho přítelkyně v bytě na předměstí Toronta a přivolaná policie následně o půl hodiny později konstatovala smrt.

Foto: Profimedia.cz

Steve Montador v dresu Chicaga.

Článek

Podle policistů nemá na úmrtí vinu jiná osoba, příčinu smrti však určí až nařízená soudní pitva. Montador naposledy nastupoval v ročníku 2013/14 v Kontinentální lize za chorvatský Medveščak Záhřeb, předtím odehrál deset sezón v NHL za Calgary, Floridu, Buffalo, Anaheim, Boston a Chicago. Právě v dresu Jestřábů působil v NHL naposledy, ročník 2011/12 ale kvůli otřesu mozku předčasně ukončil.

S následky otřesu mozku a depresemi se vypořádal v následujících měsících. „Vím, že lidé o (profesionálním) sportu říkají, že je jakýmsi mikrokosmem v životě a to je fakt velká pravda. Vidím, jak někteří zažívají krušné časy, když jsou odtrženi od něčeho, co milují. Je s tím spojena spousta nejistoty, strachu, úzkosti a deprese. Dostalo se mi hodně pomoci, abych to překonal, a cítím, že se ubírám tím správným směrem," říkal Montador v březnu 2013.

Montador nastoupil v NHL v součtu s play off k více než šesti stům zápasům, v nichž zaznamenal 103 kanadských bodů. V Calgary měl za spoluhráče Romana Turka, Petra Buzka a Romana Hamrlíka, na Floridě hrál s Rostislavem Oleszem, Lukášem Krajíčkem, Kamilem Krepsem, Radkem Dvořákem nebo Tomášem Vokounem, v Bostonu pak s Davidem Krejčím a Vladimírem Sobotkou, v Chicagu s Michaelem Frolíkem.

„Snad najdeš klid na lepším místě. Budeš mi chybět," napsal bývalý spoluhráč Montadora z Chicaga Nick Boynton na svém Twitteru. Houfně se přidávali i další jeho spoluhráči, stejně tak týmy, v nichž Montador působil.

Reklama