Hlavní obsah

Sestřeleného Pastrňáka dorazil spoluhráč, hrdina Hudler se rozplýval nad krásou hokeje

Praha

Nejprve na sebe upozornil asistencí na trefu Zdena Cháry, po které vedl jeho Boston na ledě Calgary 2:0, pak už ale český hokejový útočník David Pastrňák zažíval nepříjemnější chvilky. Plameny dokázaly i velkou zásluhou forvarda Jiřího Hudlera smazat tříbrankové manko, aby nakonec v samém závěru prodloužení získaly cenný druhý bod za výhru 4:3.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Útočník Calgary Jiří Hudler přijímá gratulace od spoluhráčů po trefě proti Bostonu.

Článek

Osmnáctiletý Pastrňák projížděl ve 37. minutě s kotoučem na holi středním pásmem, když jej seknutím hokejkou do obličeje poslal k ledu Johnny Gaudreau. Ve tváři havířovského rodáka se objevila krev, pak jej navíc ještě nešťastně dorazil spoluhráč Torey Krug, který uklouzl a zastavil se až o ležícího Pastrňáka.

Gaudreau za nedovolený zákrok obdržel trest na 2+2 minuty, až ve svém 57. zápase v NHL tak poprvé zamířil na trestnou lavici. Medvědi ale dlouhou přesilovku nevyužili a ve třetí třetině už přišli chvíle Jiřího Hudlera. Ten nejprve trefou při hře v plném počtu snížil na 2:3, pět minut před koncem základní hrací doby se pak prosadil i v přesilové hře, když na trestné lavici seděl za faul vysokou holí Pastrňák.

Když už to vypadalo, že vítěze budou muset určit až samostatné nájezdy, přišli Flames v čase 64:58 s rozhodujícím úderem. A hodně kuriózním... Obránce T. J. Brodie nahazoval puk na bránu z nulového úhlu a tečovaný puk skončil na horní síťce Raskovy klece. Odtud se odrazil do ramene dezorientovaného gólmana Bruins a následně za brankovou čáru.

„Přesně v tomhle je krása hokeje," usmíval se Hudler, který byl za své dvougólové představení vyhlášen první hvězdou zápasu a v kanadském bodování soutěže už poskočil do elitní třicítky. „Zbývaly tři čtyři vteřinky do konce a celá střídačka (na Brodieho) řvala: Vystřel! On to udělal a po třech odrazech byl najednou puk v brance. Paráda, tohle vítězství bereme všema deseti," liboval si Hudler, po Jakubu Voráčkovi druhý nejproduktivnější Čech probíhající sezóny NHL.

Reklama

Související témata: