Hlavní obsah

Voráček nedal dvě šance: Někdy se člověk snaží až moc a je to na škodu

Philadelphia

V prvních patnácti zápasech sezóny nebodoval jen jednou. V posledních sedmi utkáních se tato patálie ale Jakubu Voráčkovi přihodila hned pětkrát. České hvězdě z Philadelphie už chybějí jen dvě čárky, aby si vyrovnala osobní rekord z minulé sezóny - 62 kanadských bodů. Jenomže počítadlo už se neotáčí tak bujaře jako na startu ročníku. Při porážce 2:5 s Columbusem neuspěl druhý nejproduktivnější hráč NHL ve dvou velkých šancích.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Jakub Voráček z Philadelphie (vlevo) atakuje Marka Dana z Colubmusu.

Článek

Při té první už někteří diváci řvali: gól, ale brankář McElhinney vám stihnul dát do střely lapačku.

Kdybych mohl, tak to tam kopnu. Neměl jsem puk na hokejce, a když jsem si ho tam přikopl, byl jsem už moc blízko té lapačky. Myslím, že větší šanci jsem ale měl ve třetí třetině při jedné objížďce branky, kdy jsem se snažil zakončit bekhendem. Ale ani tohle nedopadlo.

Je to frustrující?

Jasně, někdy vyhrajete s patnácti střelami, jindy prohrajete s padesáti.

A osobně? Teď právě nejste tak produktivní, jako jste byl na podzim.

Je to nahoru dolů. První dva zápasy po All Star Game byly dobré, pak proti Islanders a Torontu už to tak dobré nebylo. A když neskórujete, snažíte se některé věci předělávat. Snažíte se strašně moc a někdy je to spíš na škodu. Neřekl bych, že hrajeme špatně, ale nejsme produktivní.

Jak se to snažíte změnit? Nebo je vážně lepší se tím moc nezabývat?

Byl jsem v takové situaci během kariéry mnohokrát. Možná kdybych hrál v NHL druhým rokem, tak bych o tom přemýšlel víc. Ale teď se nám dařilo s týmem, což je pro mě mnohem důležitější. I když... Kdybych proti Columbusu dal gól, tak bychom vyhráli.

Od vaší řady s Claudem Girouxem se vždy čeká kupa bodů, teď v ní máte důrazného Braydena Schenna. Bude to klapat?

Myslím, že jsme přepracovali dost věcí. Hrajeme jednodušeji, vytváříme si spoustu šancí. Snad začneme i dávat góly.

Do konce základní části vám chybí odehrát 25 zápasů. Je šestibodová ztráta smazatelná?

Šest bodů pod čarou je mnohem lepších než 13, které jsme ztráceli před třemi týdny. Určitě jsme v lepší pozici, ale pořád máme před sebou dlouhou cestu, Boston je sakra dobrý tým a čeká ho teď Edmonton...

Teď už nejspíš sledujete tabulku, že?

Prvních 40 zápasů jsem na to nekoukal, protože ani nebyl důvod, když jsme neměli dost výher. Ale posledních pár zápasů jsem už začal. Ze třináctibodové ztráty je 6 a to je dobré.

Voráček po měsících
Říjen10 zápasů (3+12)
Listopad13 z. (6+11)
Prosinec14 z. (6+9)
Leden14 z. (2+9)
Únor6 z. (1+1)

Reklama

Související témata: