Hlavní obsah

Crosby se pustil téměř po třech letech do bitky. Byla to odplata za rok starou masáž?

Brandon Dubinsky a Sidney Crosby se nemají rádi. Dokázali to také ve čtvrtečním zápase NHL mezi Pittsburghem a Columbusem. Kanadské hvězdě ve službách Tučňáků se nelíbil hit, který mu Dubinsky uštědřil, a oba se hned pustili do pěstního souboje. Crosby takřka po třech letech.

Foto: Adrian Wyld, ČTK/AP

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Článek

Ve druhé třetině najel za bránou Columbusu Dubinsky do jedné z největších hvězd celé soutěže a Crosby se nerozpakoval. Shodil rukavice a pustil se do svého nepřítele.

Žádné vyčkávání. Oba se aktivně snažili zasáhnout soka do obličeje. Jednou se Dubinskymu málem podařilo Crosbyho sestřelit, když Kanaďan zavrávoral. Oba ale dokázali ještě zůstat na nohou a po několika dalších úderech upadli na led.

Dubinsky má na Crosbyho spadeno už pořádnou řádku měsíců. V roce 2010, když ještě oblékal dres New York Rangers o tehdy dvaadvacetiletém hokejistovi prohlásil, že je to zákeřný hráč.

Svou nevraživost dal Dubinsky slavnému hráči pocítit před rokem, v prvním kole play off. Ve druhém zápase Crosbyho poslal hitem u mantinelu na kolena, a když si ho kapitán Pittsburghu nevšímal, pokračoval v ataku. Krosček, rána ramenem, další rameno...

Pořádnou masáž tehdy Crosby nepotrestal. Až ve čtvrtek večer.

Naposledy se přece jenom smál Američan ve službách Blue Jackets. Dvě minuty před koncem třetí třetiny totiž v oslabení vstřelil vítězný gól.

Reklama

Související témata: