Hlavní obsah

Nikdy neříkej nikdy, ale jako trojka bych asi na mistrovství nejel, tvrdí Neuvirth

Buffalo

V NHL se dočkal výhry po čtvrt roce, i jako gólman nejslabšího týmu NHL má ale Michal Neuvirth o motivaci postaráno. Končí mu smlouva a ve zbytku základní části bude chtít ukázat, že může být pilířem, kolem kterého Sabres postaví konkurenceschopný tým. A navíc je tu přece i pražský šampionát.

Foto: Chris Szagola, ČTK/AP

Útočník Philadelphie Jakub Voráček překonává brankáře Buffala Michala Neuvirtha.

Článek

Philadelphia nutně potřebuje body v boji o play off a vy jste ji o jeden připravili. Těší vás i tyto malé radosti?

Jistě, odmakali jsme to. Blízko vítězství jsme byli i minule v New Jersey. Nájezdy jsou loterie a štěstí se přiklonilo konečně na naši stranu. Jsem rád, jak jsme jim to znepříjemnili. Ze dvou zápasů máme tři body a to je pro nás zlaté.

Nejvíc vás asi zlobil Jakub Voráček. Dal gól, nastřelil tyč, proměnil nájezd.

Voras je neskutečnej. Ta rychlost! I ten nájezd, já celou dobu myslel, že bude střílet mezi nohy a nakonec byl trpělivější než já a udělal to precizně. Je to hráč světové třídy. Když byl na ledě, tak jsem o něm pokaždé věděl a musel si na něj dávat velký pozor.

Žádná jiná formace Flyers není tak nebezpečná jako ta Girouxova s Voráčkem.

Hráli jsme s nimi nedávno, takže jsme si pamatovali dobře, jakou sílu má jejich první lajna. Hlavně jejich přesilovka je výborná. Říkali jsme si, že se nesmíme nechat vylučovat a nakonec toho bylo víc než dost. Ale náš ‚penalty killing' potvrdil, že se zvedáme

V každém zápase máte kupu zákroků. Výjimkou není 40, ale i padesát zásahů. Není to už přece jen trochu moc?

Je dobré, když je gólman v zápřahu, ovšem někdy je toho vážně dost. Trávíme v našem obranném pásmu až moc času, jsme tam zaseklí a to stojí hrozně síly. Pro mě je ale do budoucna jedině dobře, že čelím velkému počtu střel a spoustě šancí.

Buffalo vyměnilo Švéda Enrotha do Dallasu. Pochopil jste to jako vzkaz, že budete jedničkou Sabres?

Beru to tak. Vedení mi dalo jasně najevo, že mi dají šanci a teď už je to na mně, jak se ukážu. Poslední tři zápasy jsem chytal docela dobře. Musím si to udržet a chytat stabilně. Hraju o smlouvu, chybí nám něco přes dvacet zápasů, tak do toho můžu dát všechno.

Motivaci tedy není těžké najít?

Kolikrát se mě tady novináři ptali, že nemáme o co hrát, ale já na to říkám, že pro nás začíná play off. Spousta kluků tady nemá smlouvy a věřím, že kdybychom začali vyhrávat, tak by se mužstvo ani nemuselo tolik obměnit.

Zdravotně jste v pořádku?

Jen při pauze kolem All Star Game jsem dostal dělovku přímo z boku do kotníku, že jsem pět dnů nemohl obout brusli. To mě sice trochu zabrzdilo, ale jinak zdraví drží, cítím se dobře.

Pravidelné starty by vám mohly hodně pomoct i vzhledem k mistrovství světa v Praze. Je to pro vás téma?

Samozřejmě, chtěl bych jet. Ale teď mám důležitou část sezóny. Chci co nejlíp chytat za Buffalo a podepsat novou smlouvu - to je můj cíl.

Přijal byste v reprezentaci jakoukoli roli?

Jako trojka bych asi na mistrovství nejel. I když nikdy neříkej nikdy. Určitě bych moc rád reprezentoval, jenže smlouva je smlouva.

Reklama

Související témata: