Hlavní obsah

Přijďte v pondělí, to budu balit... Jágr tuší, že výměna je na spadnutí

Newark

Lhát nechce a pravdu z něj v těchto dnech a hodinách nevypáčí ani zkušený kasař. Uzávěrka přestupů v NHL se rychle blíží a Jaromír Jágr dobře ví, že je žádanou komoditou. Třiačtyřicetiletá legenda podle všeho odpočítává poslední dny v dresu New Jersey. Trejd je na spadnutí.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Jaromír Jágr z New Jersey (vpravo) bojuje o puk s Davidem Boothem z Toronta.

Článek

„Vážně nechci nic říkat. Přijďte v pondělí, to budu balit," vtipkoval Jágr. I když kdo ví, třeba není tak daleko od pravdy. „Ono to ale nejspíš nebude takhle rychle," připustil, že k dotažení dohody zpravidla dochází až těsně před termínem, který je letos ohraničen třetí hodinou odpoledne 2. března.

Devils se po třech výhrách v řadě přiblížili v sobotu k osmé příčce Východní konference, který zaručuje play off, na rozdíl osmi bodů. „Jenomže v těch dostizích nejsme sami. Před námi jsou ještě Florida, Philadelphia, taky Ottawa," povzdechl si Patrik Eliáš. Ztráta hokejistů New Jersey sice 23 zápasů před koncem základní části není nepřekonatelná, ale podle Jágra stále hodně velká. „Těch týmů, co jsou na tom líp než my, je spousta," řekl.

Poslední výkony čísla 68 nejsou zrovna oslnivé. V šesti zápasech po sobě Jágr nebodoval a jeho řeč těla na ledě prozrazuje, že se rozhodně necítí nijak komfortně. Generální manažer Lou Lamoriello, který se po odvolaném Peteru DeBoerovi ujal role ‚prozatimního' kouče, nejzkušenějšímu hráči hodně ořezal čas na ledě.

Když hráli Devils ještě na lavičce s DeBoerem proti Carolině před Vánocemi, strávil český útočník mezi mantinely skoro 25 minut. V sobotu měl proti Hurricanes nejnižší ‚ice time' za celou sezónu - jen 12 minut a 13 vteřin...

„S předešlým trenérem hrál Jarda 20, 21 minut za zápas. Teď je to víc rozložené na všechny čtyři pětky. Tady to ale nikdo nebere tak, že někdo je první, druhá a třetí lajna," tvrdil Eliáš. Jágr, jenž během devíti únorových zápasů pouze jedenáctkrát vystřelil na bránu, má ve formaci momentálně za spoluhráče Gomeze a Ruutua a ofenzivní rejdy se v jejich podání rozhodně nekonají.

Příští osud české legendy má tak v rukách koučující manažer Lamoriello, který však nechce říct o mnoho víc než sám Jágr. Když se příjemně plynoucí rozhovor stočil na situaci hvězdného útočníka, nasadil dvaasedmdesátiletý Američan naprosto chladný výraz. „K tomu vám nesdělím absolutně nic," propichoval pohledem Lamoriello, který je ale údajně s posledními Jágrovými výkony spokojený.

„Rozumím, že vás zajímá právě on, ale neměli byste za vším vidět jen jednoho hráče. Je to záležitost celého týmu a jeho potřeb. Myslím si opravdu, že hraje dobře. Čas na ledě jsem ale vzal nejen jemu, protože chci mít v závěrečných fázích zápasu co možná nejvíc hráčů čerstvých," řekl manažer Devils.

Zápasový program Ďáblů udržuje jejich fanoušky v napětí. Ještě následující tři zápasy hraje New Jersey doma. V pondělí s Arizonou, ve středu proti Calgary a v pátek s Bostonem.

Co na to Jágr? „Když jsme doma, tak je to vlastně jedno. Nejhorší ale bývá výměna někde na cestách. To se mi stalo ve Washingtonu. Byli jsme na Floridě, já nic nečekal, měl jsem jen tričko a najednou mě vytrejdovali do Rangers, kteří hráli v Ottawě. Tam propukla sněhová vichřice a ještě jsme dostali 9:1," rozesmál se Jágr.

Kde ho zpráva o výměně zastihne letos?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články