Hlavní obsah

Růžička má pro Židlického přichystanou klíčovou roli. Trejd by ale mohl všechno překazit

Newark

Postávali před kabinou Devils a každou chvíli se rozesmáli. Dva Kladeňáci v sobotu hodnotili zápas, v němž se v NHL potkali jako soupeři. Na ostré vzájemné souboje obránce New Jersey Marka Židlického s útočníkem Caroliny Jiřím Tlustým ale prakticky nedošlo. „Škoda. A já se tak těšil, že se posekáme. Samozřejmě v dobrém,“ tvrdil osmatřicetiletý bek Devils.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Marek Židlický (vlevo)

Článek

Moc v dobrém jste se ale neosekával s kapitánem Hurricanes Erikem Staalem.

No, ale to nic nebylo. Nemyslím, že mezi námi je něco z minulosti. To bylo fakt ze hry. On mě seknul, já ho seknul. Nebyla to snad ani rvačka, spíš takové pošťuchování.

Máte z posledních výkonů Devils dobrý pocit? Vždyť jste třikrát po sobě vyhráli.

Musíme zvládat hlavně ty domácí zápasy a snažit se hrát pěkný hokej pro diváky. Nevím, jaká je šance postoupit, ale nesmíme to zabalit. Že bych se koukal po každém zápase, jaká je díra mezi námi a osmým místem, to ale nedělám.

Dost se spekuluje, že budete před uzávěrkou trejdů vyměněn. Prožíváte to hodně?

To ani ne. Ptalo se mě na to po tréninku pár novinářů, jestli o tom přemýšlím. Ještě týden a uvidíme, jak to dopadne.

Trenér národního týmu Růžička s vámi počítá na květnové mistrovství světa v Praze a vaše případná výměna do klubu, který bude hrát o Stanley Cup, by ho rozhodně nepotěšila.

Víte co, tam stačí jeden zápas, špatný pohyb, naražení na mantinel a máte zranění raz dva. Do konce základní části jsou skoro ještě dva měsíce a to je dlouhá doba. Stát se může všechno.

Řekl vám Růžička, jak jste pro něj v jeho plánech důležitý?

On nemá potřebu někomu něco říkat. Sleduje hráče, ví, co od nich může čekat. Jen se kouká, jestli jsou v kondici a zda jsou tam, kde by je chtěl mít. On není typ, co by se s nimi bavil.

Jakub Voráček tvrdil, že by pro něj šampionát v Praze byl vrcholem kariéry. Před jedenácti lety vás na něj kouč Lener nenominoval. Jak byste to prožíval letos?

Je to doma, pro každého Čecha by to bylo krásné. Ale v NHL je každý zápas na hraně, takže radši nic neříkám.

Reklama

Související témata: