Hlavní obsah

Bondra má být novou posilou Atlanty

ATLANTA

Slovenský hokejový útočník Peter Bondra odehraje následující sezónu v NHL s největší pravděpodobností v dresu týmu Atlanta Thrashers. Obě strany se už v pondělí v noci předběžně dohodly na roční smlouvě, během které by si slovenský kanonýr mohl přijít téměř na tři milióny dolarů.

Foto: www.princeton.edu

Peter Bondra v dresu slovenské reprezentace.

Článek

Bondrův základní plat by sice měl činit 505 tisíc dolarů, ale se všemi bonusy by se mohl vyšplhat k částce 2,9 miliónu. Základním předpokladem přitom je postup Atlanty do play-off. Pak se výše platu bude odvíjet podle počtu odehraných zápasů a nasbíraných kanadských bodů.

Bondra by měl být představen dnes

Podmínky smlouvy vyjednával sedmatřicetiletý Bondra s Atlantou v pondělí a už v klubu dokonce podstoupil i fyzické testy. Předpokládá se, že dnes by se měl objevit na právě začínajícím kempu Thrashers, kde bude oficálně představen jako nová posila mužstva.

"Až mne překvapil jeho opravdový zájem k nám přijít," vykládal o jednání s Bondrou generální manažer Atlanty Don Waddell. "Probírali jsme řadu možností kolem jeho příchodu a byl maximálně vstřícný," narážel Waddel na fakt, že nemohl Bondrovi nabídnout mnoho peněz, protože stále ještě počítá s velkorysou nabídkou pro ruskou hvězdu Ilju Kovalčuka, jenž je momentálně ve Voskresensku.

Kovalčuk je prioritou číslo jedna

"Naším cílem je přivést Kovalčuka zpět k týmu co nejrychleji to bude možné," ujistil fanoušky Thrashers Waddell. Ten by se měl během následujících 24 hodin opět sejít s hráčovým zástupcem Jay Grossmanem. Zároveň ale upozornil, že na angažování Bondry neměla situace kolem Kovalčuka žádný vliv.

Už před jednáním s Bondrou se Atlanta pro novou sezónu v NHL v útoku řádně posílila. Z klubu sice odešel hvězdný Dany Heatley, ale za něj přišel z Ottawy Bondrův krajan Marián Hossa. A klíčovou roli by v týmu měl hrát také český centr Bobby Holík.

Reklama

Související témata: