Hlavní obsah

Rangers hledají kapitána, Jágr váhá

NEW YORK

Hokejový klub New York Rangers má nelehký úkol. Poté, co legendární Mark Messier ukončil v pondělí kariéru, je bez kapitána a hledá nového vůdce. Jedním z adeptů, který by mohl převzít kapitánské céčko po legendárním hráči je i Jaromír Jágr. České hvězdě se ale tato varianta příliš nezamlouvá.

Článek

"Myslím, že kapitánem nebudu. Kapitán musí mluvit s fanoušky a to je snazší pro kluky ze Severní Ameriky, kteří hovoří plynně anglicky. Kdyby byli Rangers v Česku, tak bych neváhal," řekl Jágr krátce po příletu do zámoří serveru New York Daily News.

Ale pokud by byl na kapitána navržen, asi by neodmítl. "Mám rád výzvy. Vidělo by se, co zvládnu. Ale jen říkám: byl jsem kapitánem čtyři roky v Pittsburghu a myslím, že tohle je náročnější. Ne na ledě, ale mimo něj," uvedl Jágr, který nosil "céčko" také na mistrovství světa v roce 2002.

O novém kapitánovi Rangers podle generálního manažera Glena Sathera rozhodnou hráči a trenér Tom Renney.

Přestože se mužstvo dost změnilo, když vedení angažovalo mimo jiné Martina Straku, Martina Ručinského, Marka Malíka, Michala Rozsívala a Petra Průchu, nebude podle Jágra začínat od nuly.

"Myslím, že to není úplná proměna. A nepochybuji o tom, že chceme postoupit do play-off," řekla česká hvězda. Rangers chyběli v bojích o Stanleyův pohrách už sedmkrát po sobě.

Reklama