Hlavní obsah

New Jersey - Calgary 1:3Calgary utnulo vítěznou sérii New Jersey, Sekáčovi se debut nevydařil

Aktualizováno

Hokejisté New Jersey nenavázali na výborné výsledky z posledních zápasů a po čtyřech výhrách v řadě prohráli na domácím ledě s Calgary 1:3. Premiérový zápas v dresu Anaheimu má za sebou Jiří Sekáč. Jeho tým ale prohrál s Ottawou 0:3.

Foto: Noah K. Murray, Reuters

Jiří Hudler z Calgary (vpravo) se snaží zastavit puk mířící na Jaromíra Jágra z New Jersey.

Článek

Skóre večera mezi New Jersey a Calgary načal v 18. minutě domácí kanonýr Mike Cammalleri a Ďáblové těsný náskok hájili až do poslední minuty druhé třetiny. Čtrnáct sekund před jejím vypršením však vyrovnal Curtis Glencross a hned pětatřicet sekund po startu třetí části hry dostal Flames do vedení Sean Monahan, jenž potrestal vyloučení Jona Merrilla ze samého konce prostřední dvacetiminutovky.

Výhru Calgary pak potvrdil v poslední minutě trefou do prázdné branky při power play T. J. Brodie. Kanadský celek tak přerušil šňůru tří porážek a v tabulce Západní konference se vyhoupl na poslední osmé postupové místo do play off o bod před Minnesotu.

"Získali jsme dva body, které jsme nutně potřebovali," konstatoval brankář Karri Rämö, který pochytal 26 z 27 střel. V brance se objevil druhý den po sobě, v úterý pustil rovněž jeden gól při prohře 0:1 s New Yorkem Rangers. "Vím, že jsem chytal v úterý, ale trenér se mě před zápasem zeptal, jak se cítím, a já řekl, že OK. Fyzicky i psychicky jsem byl připravený. Ale teď jsem unavený," přiznal.

Osmadvacetiletý finský gólman předvedl několik klíčových zákroků. Nejvíc ho zaměstnal Jaromír Jágr, který dostal na ledě o trochu více prostoru než v posledních utkáních (odehrál 15 minut a 55 sekund) a hned pětkrát vypálil na branku. Nicméně neuspěl a už v osmém utkání po sobě vyšel bodově naprázdno.

"Všichni jsme dnes moc chtěli vyhrát. Byl to pro nás velmi důležitý zápas a teď jsme hodně zklamaní," uvedl brankář New Jersey Cory Schneider. "Udělali jsme pár chyb, oni taky. Ale ty dva góly na přelomu druhé a třetí třetiny nás zlomily. Bohužel někdy prohrajete, i když hrajete dobře," dodal.

Sekáč odehrál přes čtrnáct minut

První zápas po přestupu z Montrealu sehrál v dresu Anaheimu útočník Jiří Sekáč, Kačeři ale prohráli před domácími fanoušky s Ottawou 0:3. Sekáč odehrál čtrnáct a půl minuty a byl na ledě u druhého inkasovaného gólu v druhé třetině.

Sedmadvacetiletý gólman přitom až do minulého týdne neměl v zámořské soutěži odchytaný jediný zápas. Při zranění Craiga Andersona a Robina Lehnera však dostal příležitost a chopil se jí znamenitě - vychytal výhry proti Montrealu, Floridě i Anaheimu, přičemž dohromady pustil jen tři góly z 91 střel.

Ve třetím středečním utkání zvítězil Pittsburgh ve Washingtonu 4:3. Hvězdou večera se stal ruský útočník Jevgenij Malkin, který přihrál na tři góly Penguins. Tučňáci si tak aspoň částečně napravili reputaci ve vzájemných zápasech poté, co prohráli všechny tři předchozí duely v sezoně s celkovým skóre 1:10.

"Jednoduše jsme se potřebovali zlepšit. Myslím, že jsme až do dneška nedokázali proti nim podat kvalitní výkon," uvedl kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, který ve 24. minutě v přesilové hře zvýšil na 3:1. "Povedly se nám první dvě třetiny, zvládali jsme přesilovky i oslabení a snad teď máme na čem stavět," dodal kanadský útočník.

Hokejová NHL:
New Jersey - Calgary 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky: 18. Cammalleri - 40. Glencross, 41. Monahan, 60. Brodie. Střely na branku: 27:26. Diváci: 13.662. Hvězdy utkání: 1. Monahan, 2. Rämö (oba Calgary), 3. Cammalleri (New Jersey).
Washington - Pittsburgh 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Branky: 20. Carlson, 45. Brouwer, 57. Ovečkin - 8. Hornqvist, 19. Sutter, 24. Crosby, 48. Kunitz. Střely na branku: 24:26. Diváci: 18.506. Hvězdy utkání: 1. Malkin (Pittsburgh), 2. Carlson, 3. Chimera (oba Washington).
Anaheim - Ottawa 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky: 11. Condra, 24. Zibanejad, 60. Turris (M. Michálek). Střely na branku: 25:34. Diváci: 16.673. Hvězdy utkání: 1. Zibanejad (Ottawa), 2. Gibson (Anaheim), 3. Karlsson (Ottawa).

Reklama