Hlavní obsah

Timonen míří do Chicaga, za Stanley Cupem

Finský hokejový obránce Kimmo Timonen, který v této sezóně ještě nehrál po problému se srážlivostí krve, se stěhuje v NHL z Philadelphie do Chicaga. Téměř čtyřicetiletý majitel čtyř olympijských medailí už tři týdny bruslí a před jedenácti dny se zařadil do tréninku Philadelphie. S Chicagem si chce Timonen splnit sen v podobě zisku Stanleyova poháru.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Finský obránce Timonen se po dlouhé pauze stěhuje z Philadelphie do Chicaga.

Článek

„Není třeba slov. Hodně štěstí Kimmo. Jsi jedním z nejlepších hráčů, s jakým jsem kdy hrál," reagoval na odchod spoluhráče Jakub Voráček na svém twitterovém účtu

Flyers získali za Timonena výběr v druhém kole letošního draftu a další výběr v příštím roce. Finský obránce se pyšní stříbrem a třemi bronzy pod pěti kruhy. Kromě toho má i tři stříbra z MS.

Timonen loni v červnu uzavřel s Philadelphií novou roční smlouvu na dva milióny dolarů. V srpnu mu ale byly objeveny krevní sraženiny v noze a v ledvinách a po léčbě se k zátěži mohl vrátit až nyní. „Můj jediný cíl je vyhrát Stanleyův pohár. Není to o penězích ani o ničem jiném. Prožil jsme skvělých sedm let s Flyers. Vždycky jsem si myslel, že ve Philadelphii ukončím kariéru, ale toto je správná cesta," řekl Timonen serveru nhl.com.

Nic než Stanley Cup mu nechybí

Je rád, že na úspěch v hokeji ještě může myslet. „Loni v létě, když jsem onemocněl, byl jsme ve Finsku v nemocnici a zjišťoval, jak je to vážné. Říkal jsem si, že jestli se mi podaří vrátit k hokeji, tak chci Stanley Cup. To byl můj jediný cíl. Jediná věc, která mi chybí v kariéře, je Stanley Cup," dodal Timonen.

Na kontě má pětinásobný účastník olympijských her v NHL za Nashville a Philadelphii 1092 zápasů a 571 bodů za 117 branek a 454 asistencí. V 87 duelech play off zaznamenal 35 bodů za čtyři góly a 31 přihrávek.

Timonen hrál naposledy loni 30. dubna, kdy Philadelphia vypadla v prvním kole play off s New York Rangers.

Reklama

Související témata: