Hlavní obsah

Oba gólmani zranění, chřipka v kabině skolila i Jágra. Florida se o play off nepere jen se soupeři

Do závěru základní části NHL jim zbývá odehrát sedmnáct zápasů, během nichž hokejisté Floridy potřebují smazat v tuto chvíli dvoubodové manko na Boston, který drží ve Východní konferenci poslední postupové místo do play off. Ve čtvrtek však Panteři nebojovali jen s Dallasem, ale i s chřipkou, která se prohnala jejich kabinou. O problému s brankáři ani nemluvě...

Foto: Robert Mayer, Reuters

Jaromír Jágr z Floridy musel zápas s Dallasem kvůli chřipce vynechat.

Článek

„Nechci se vymlouvat, ale dnes to s námi nevypadalo příliš dobře, když jsme skládali sestavu. Zjistili jsme, že někteří nejsou schopni nastoupit," litoval po zápase kouč Floridy Gerard Gallant. Ze sestavy si na poslední chvíli musel škrtnout obránce Erika Gudbransona a Willieho Mitchella, rovněž kvůli chřipce pak nemohl nastoupit český útočník Jaromír Jágr.

„A to ještě šli do zápasu další čtyři hráči, přestože se vůbec necítili dobře," dodával Gallant a měl na mysli i útočníky Shawna Thorntona a Tomáše Kopeckého.

Jako by Panthers už tak neměli dost jiných problémů. Po utkání s Torontem přišli o oba své gólmany - jednička Roberto Luongo bude s poraněným ramenem mimo ještě jeden zápas, Al Montoya si dá kvůli problémům s třísly dvou až čtyřtýdenní pauzu.

Ellis se první výhry za Floridu opět nedočkal

Florida tak musela povolat z farmy z AHL Dana Ellise. Toho získala na den přesně před rokem z Dallasu jako dvojku za Luonga. Jenže v minulé sezóně nevyhrál jediný z pěti zápasů, průměr obdržených gólů za zápas měl 4,81 a úspěšnost zákroků jen 83,6 procenta. Proto se stěhoval na farmu a novou šanci dostal až nyní. Shodou okolností právě proti Dallasu.

„Myslel jsem si, že budu trošku nervózní, ale nakonec mi možná paradoxně pomohlo hrát proti svému bývalému týmu a kamarádům," říkal Ellis po utkání, v němž si připsal 29 zákroků, prohře 3:4 po samostatných nájezdech ale nezabránil.

Enroth potvrdil v nájezdech svou dominanci

Za hrdinu byl totiž jeho protějšek, gólman Stars Jhonas Enroth. Ten v probíhající sezóně neprohrál jediný ze šesti zápasů, které rozhodovaly nájezdy. Navíc vychytal hned třiadvacet střelců ze čtyřiadvaceti, kteří se proti němu rozjeli.

„Věděli jsme o tom, že na nájezdy je opravdu dobrý. Sledovali jsme kvůli němu i video a koukali, jak ten jediný gól z nájezdů dostal. Je strašně frustrující prohrát takovýmto způsobem," říkal útočník Floridy Nick Bjugstad, jeden z neúspěšných exekutorů nájezdů.

Pantery čeká další utkání už v sobotu, kdy doma přivítají New York Islanders. A Gallant věří, že už bude moct využít některého ze tří marodů. „Snad už budou zdraví a připravení, protože v sobotu to pro nás bude strašně důležitý zápas," ví trenér.

Reklama

Související témata: