Hlavní obsah

Balaštík při nájezdech rozhodl o výhře Columbusu nad Pittsburghem

NEW YORK

Jaroslav Balaštík zajistil hokejistům Columbusu vítězství nad Pittsburghem v přípravném zápase před NHL. Bývalý zlínský útočník, který do zámoří odešel s vizitkou nejlepšího střelce posledních dvou ročníků české extraligy, proměnil rozhodující samostatný nájezd a díky němu Columbus v pondělí vyhrál 3:2.

Článek

Pittsburgh nastoupil bez Maria Lemieuxe i své nové hvězdy Sidneyho Crosbyho, ale už v deváté minutě vedl 2:0. Ještě v první třetině snížil Malhotra a v 36. minutě k radosti třinácti tisíc fanoušků Marchant vyrovnal. Další branky už nepřineslo ani prodloužení, a tak přišly na řadu nájezdy.

Za domácí Pittsburgh se trefil jen Kolcov, za Columbus Žerděv, a zatímco David Výborný se neprosadil, jako poslední z trojice vybraných hráčů se rozjel proti Fleurymu Balaštík. Pittsburskému gólmanovi udělal blafák a překonal ho střelou nad vyrážečku.

Z Detroitu v pondělí odjížděli spokojeni hráči Tampy Bay, kteří zvítězili 5:3. Dva góly v dresu úřadujících šampionů ligy vstřelil švédský útočník Modin, u prvního mu asistoval Marek Kvapil.

Columbus - Pittsburgh 3:2 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 12. Malhotra (Balaštík), 36. Marchant, rozhodující samostatný nájezd Balaštík - 4. Malone, 9. Ouellet. Střely na branku: 35:23. Diváci: 13.187.
Detroit - Tampa Bay 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Branky: 39. a 59. Draper, 4. Lidström - 27. a 60. Modin (na první Kvapil), 6. Richards, 41. St. Louis, 43. Arťjuchin. Střely na branku: 26:27.

Reklama