Hlavní obsah

Ruský hokejista Dacjuk se přece jen vrátí do Detroitu

DETROIT

Ruský hokejista Pavel Dacjuk se v nadcházející sezóně přece jen objeví v NHL. Podle vyjádření generálního manažera Detroitu Red Wings Kena Hollanda se sedmadvacetiletý útočník domluvil s vedením klubu na podmínkách dvouleté smlouvy a v příštích dnech by se měl připojit k mužstvu. Dacjuk původně hodlal hrát stejně jako během výluky NHL v ruské superlize.

Foto: www.detnews.com

Pavel Dacjuk v ruském dresu.

Článek

Dacjuk začal s Detroitem vyjednávat ihned po ukončení výluky. Klub, s nímž v roce 2002 získal Stanley Cup, mu nejprve údajně nabídl nový kontrakt na pět miliónů ročně, což Dacjuk odmítl. Chtěl alespoň tolik, kolik pobírají bostonský hráč Joe Thornton či ottawský útočník Dany Heatley.

V Rusku, kde Dacjuk hodlal zůstat, se však mezitím jeho situace zkomplikovala. V minulé sezóně pomohl získat mistrovský titul Dynamu Moskva, poté však podepsal smlouvu v Omsku. Moskevský klub ale nabídku Avangardu dorovnal a hráče podle pravidel ligy udržel ve svém kádru.

To se Dacjukovi nelíbilo a nechal se slyšet, že bude hrát buď v Omsku, nebo se vrátí do Ameriky. Definitivně by o nároku na jeho hráčská práva v Rusku měla rozhodnout arbitráž, naplánovaná na dnešek.

Po několikadenním jednání s vedením Red Wings pak Dacjuk souhlasil s nabídkou dvouleté smlouvy, díky níž si vydělá celkem 7,6 miliónu dolarů. Detroit tak udržel ve svém kádru i zbývající hvězdu, která týmu pomáhala k úspěchům v minulých letech.

Reklama