Hlavní obsah

Nikdo se necítí hůř než Pavelec, soucítili spoluhráči z Winnipegu s českým gólmanem

St. Louis

Pondělní duel zámořské NHL mezi St. Louis a Winnipegem se pro Jets dlouho nevyvíjel dobře. Michael Frolík nejprve poslal hostující celek do vedení, jenže domácí posléze čtyřmi góly utkání otočili a vyhnali z branky Michaela Hutchinsona. Jeho místo zaujal Ondřej Pavelec, který Jets několika zákroky podržel. Hosté stihli stihli srovnat stav na 4:4, než 63 sekund před koncem třetí třetiny přišla obrovská minela kladenského rodáka.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec smolným zákrokem daroval vítězství hokejistům St. Louis.

Článek

Sedmadvacetiletý Pavelec podal kvalitní výkon, když kryl 19 z 20 pokusů domácích hokejistů. Jenže jedna kaňka v podobě lacině obdrženého gólu mu přeci jen zůstala. Obránce St. Louis Barret Jackman nahodil puk ze středního pásma, Pavelcova lapačka promáchla a domácí mohli slavit šťastnou výhru 5:4.

„Snažil jsem se dostat puk do útočného pásma a dát tak šanci našim útočníkům. Ježe Pavelec nejspíš kotouč ztratil z očí a proletěl mu kolem lapačky," popsal rozhodující moment Jackman, který si připsal teprve druhou branku v této sezóně, na kterou čekal dlouhých 36 utkání.

Hokejisté Winnipegu tak po velkém tažení ve třetí třetině vyšli bodově naprázdno. „Takový je hokej," řekl Blake Wheeler. Osmadvacetiletý Američan v 55. minutě vyrovnal ve vlastním oslabení na 4:4. „Pro Ondru bylo těžké přijít v půlce zápasu do branky. I tak předvedl několik skvělých zákroků a dal nám příležitost znovu se porvat o výsledek," uvedl Wheeler na adresu kladenského odchovance.

Pavelce chtěli povzbudit

„Nikdo se teď asi necítí hůř než Ondra. Musíme ho povzbudit, protože nebýt jeho, zápas bychom nikdy nevyrovnali. Bylo to bláznivé utkání, takové věci se prostě stávají," dodal Wheeler.

Pochopení Pavelec našel i u svého protivníka v brance St. Louis Briana Elliota. „Někdy se brankáři stane, že mu puk splyne s hledištěm. Obzvlášť, když nečekáte, že ho soupeř vystřelí místo podél mantinelu na branku. Myslím, že tohle byl právě ten případ. Je mi ho líto," vyjádřil soucit Elliott.

Winnipeg prohrál podruhé z posledních sedmi zápasů v základní hrací době, nicméně na sedmém místě tabulky Západní konference má už znovu jen jednobodový náskok před devátými hráči Los Angeles Kings, kteří zvítězili 5:2 v Coloradu.

Reklama

Související témata: