Hlavní obsah

Hejduk nestihne začátek NHL

DENVER

Nemilá zpráva přišla z týmu Colorado Avalanche. Útočník klubu z Denveru Milan Hejduk má totiž znovu problémy s pravým kolenem, v úterý se podrobil artroskopické operaci a bude muset čtyři až pět týdnů odpočívat. To znamená, že nestihne začátek zámořské NHL, která startuje už 5. října.

Foto: archiv

Milan Hejduk

Článek

Lékaři Hejdukovi operovali stejné koleno, s nímž se podrobil zákroku již na konci minulé sezóny v České republice. Olympijský vítěz z Nagana tehdy se sebezapřením dohrál play-off a pomohl Pardubicím k zisku mistrovského titulu, pak se však kvůli lékařskému zákroku omluvil z mistrovství světa ve Vídni. Přišel kvůli tomu o možnost svého premiérového zisku mistra světa.

Nejlepší střelec NHL ze sezóny 2002/2003 ucítil opět bolest v operovaném koleni v pátek, kdy nedohrál tréninkový zápas v rámci týmu. První zprávy z mužstva Avalanche hovořily o tom, že si Hejdukovo zranění vyžádá jen několikadenní pauzu. "Po dalším vyšetření bylo jasné, že operace byla nutná k tomu, aby se zamezilo další bolesti v koleni. Proběhlo to dobře a očekáváme, že se Milan plně uzdraví," uvedl člen lékařského týmu klubu Matt Sokolowski.

Trenér Joel Quenneville původně hovořil o tom, že kdyby Hejduka trápilo stejné zranění v rozběhnuté sezóně, patrně by hrál i přes bolest. "Naštěstí je jen začátek přípravy, což je ideální čas na to, aby si to dal Milan do pořádku. Za pár týdnů bude úplně fit a bude moci absolvovat dlouhou sezónu," doplnil kouč.

Kromě nejlepšího střelce mužstva v posledních dvou sezonách nemůže trenér v současnosti využít v přípravných zápasech čtyři hráče základní sestavy. Kvůli bolavým tříslům nemohou trénovat obránce Patrice Brisebois a útočníci Brad May a Pierre Turgeon, jejich kolega Dan Hinote má zase problémy se zády.

Reklama

Související témata: