Hlavní obsah

Pavelec přiznává frustraci z malého vytížení a vrací se ke smolné trefě z půlky

Winnipeg/Praha

Bezprostředně po zápase v St. Louis mezi novináře nepřišel, a tak hokejový gólman Winnipegu Ondřej Pavelec neokomentoval svůj kiks z předposlední minuty, kdy pustil nahození Barreta Jackmana téměř z poloviny hřiště a Jets tak prohráli 4:5. O den později už se kladenský rodák k nepříjemnému okamžiku vrátil. „Puk se mi ztratil v hledišti a skončil v brance,“ prohlásil.

Foto: Sport.cz

Gólman Winnipegu Ondřej Pavelec.

Článek

Byl to pro Pavelce krutý moment. Když totiž ve 32. minutě střídal v brance za stavu 1:4 Michaela Hutchinsona, který ze sedmi střel čtyřikrát inkasoval, byl Winnipeg na dně. Jenže český gólman ho výbornými zákroky dokázal nastartovat, Jets třemi góly srovnali a byli blízko prodloužení. Jenže pak Pavelec svůj skvělý výkon devalvoval.

„Tři týdny jsem nehrál zápas, jenom jsem seděl na střídačce. Teď jsem dostal příležitost za stavu 1:4 a snažil jsem si to užít. Jenže se prostě stalo to, co se stalo. Nejsem poslední, komu se něco takového přihodí, mně se to bohužel stalo ve špatný čas," říkal mistr světa z roku 2010.

Naposledy se Pavelec v brance Winnipegu od začátku zápasu objevil 19. února. Od té doby dostal v sedmi duelech za sebou příležitost Hutchinson. Když se českého gólmana zámořští novináři ptali, jestli po nástupu do branky v St. Louis cítil, že jde ruku v ruce s jeho výkonem nahoru i sebevědomí, zakroutil hlavou.

Bilance Ondřeje Pavelce v probíhající sezóně:
Zápasy38
Úspěšnost zákroků91%
Průměr gólů na zápas2,56
Čistá konta1

„Nemůžete získat sebevědomí, když předtím tři týdny sedíte. Zcela zjevně nejste šťastný, když musíte jít do branky za takového stavu. Není to situace, do které se chcete dostat. Ale chci hrát hokej, takže jsem i za těch nějakých dvacet minut (ve skutečnosti necelých osmadvacet) byl nakonec rád," pravil Pavelec a byla z něj cítit frustrace.

„Ale ne.. I když; každý by byl. Neznám hráče nebo brankáře, kteří by nebyli frustrovaní, když nehrají. Každý chce nastupovat. Sport děláte kvůli tomu, abyste hráli a ne jenom trénovali. Ale prostě je to teď takhle. Vyhráváme, bojujeme o play off a na ničem jiném nezáleží," řekl Pavelec, který má ve Winnipegu smlouvu ještě na další dvě sezóny.

Bude zajímavé sledovat, koho kouč Paul Maurice pošle do branky dnes proti Jágrově Floridě. Ukáže na Hutchinsona, jemuž poslední duel nevyšel, nebo Pavelce, který vyjma osudové chyby působil jistým dojmem? „Mám už o tom zcela jasno. A nebylo to složité rozhodování," uvedl Maurice. Podle zámořských žurnalistů si vybral Hutchinsona...

Reklama

Související témata: