Hlavní obsah

NHLPA protestuje proti vyřazení Tkachuka z týmu St. Louis

ST. LOUIS

Hráčská asociace NHLPA podala oficiálně protest proti vyřazení hokejového útočníka Keitha Tkachuka z týmu St. Louis. Blues v pátek druhého nejlépe placeného hráče NHL dočasně suspendovali kvůli tomu, že neprošel kondičními testy a měl prý nadváhu. NHLPA tvrdí, že se celá situace mohla vyřešit s větším taktem.

Článek

"Nesouhlasíme se suspendací a pracujeme na tom, aby se to všechno vyřešilo," prohlásil Tkachukův agent Bob Murray, jenž považuje postup ze strany klubu za nevhodný. "Obvyklejší by bylo, kdyby mu prostě naložili zvláštní tréninkové dávky, pokud už mají pocit, že není v kondici," poznamenal Murray, jehož klient se zatím připravuje sám.

Generální manažer týmu Larry Pleau stále trvá na svém rozhodnutí a třiatřicetiletého útočníka nehodlá přijmout zpět, dokud nenažene kondici. "Nevím, co bych k tomu více řekl, než to, že neprošel testy a byl suspendován," uvedl Pleau v reakci na stížnost NHLPA.

Američan Tkachuk hraje v St. Louis od roku 2001 a v poslední sezóně před výlukou zaznamenal 33 gólů a 38 asistencí. V příštím ročníku si má vydělat 7,6 miliónu dolarů, což ho společně s Nicklasem Lidströmem a Alexejem Jašinem dělá druhého nejlépe placeného hráče NHL za Jaromírem Jágrem. Česká hvězda inkasuje 8,36 miliónu.

Reklama