Hlavní obsah

Malkin a Hörnqvist budou scházet Pittsburghu minimálně tři duely

Pittsburgh

Minimálně tři zápasy budou chybět hokejistům Pittsburghu útočníci Jevgenij Malkin a Patric Hörnqvist. Malkin utrpěl nespecifikované zranění v dolní části těla v úvodu sobotního utkání NHL proti Bostonu a Hörnqvist kvůli neznámým zdravotním potížím odstoupil ve třetí třetině nedělního duelu s Detroitem.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Hokejista Pittsburghu Jevgenij Malkin (vpředu).

Článek

"U Malkina je těžké říct, protože on se léčí velmi rychle. Ale řekl bych, že je to tak na sedm až čtrnáct dnů. U Hörnqvista to bude pravděpodobně týden. Necestuje s námi tento týden," řekl generální manažer Penguins Jim Rutherford.

Pittsburgh začne dnes v New Jersey sérii tří zápasů venku. Následně se představí ve čtvrtek v Dallasu a v sobotu na ledě Arizony.

Osmadvacetiletý Malkin je s 68 body za 28 branek a 40 asistencí z 63 utkání šestý v produktivitě NHL. V týmovém kanadském bodování je druhý za Sidneym Crosbym. Stejně starý Hörnqvist se řadí s 45 body za 23 gólů a 22 přihrávek z 56 duelů na čtvrté místo.

Rangers se musejí obejít až dva týdny bez St. Louise

Hokejisté New Yorku Rangers budou deset až čtrnáct dnů postrádat kanadského útočníka Martina St. Louise, který má problémy s pravým kolenem. Devětatřicetiletý olympijský šampion z loňska ze Soči a vítěz Stanleyova poháru s Tampou Bay z roku 2004 se zranil v závěru nedělního utkání NHL proti Floridě po souboji s obráncem Dmitrijem Kulikovem.

St. Louis si v této sezóně připsal v 68 zápasech 47 bodů za 20 branek a 27 asistencí, což jej řadí na třetí místo týmové produktivity za Ricka Nashe a Dericka Brassarda.

Celkem má dvojnásobný držitel Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování NHL na kontě 1028 bodů za 390 gólů a 638 přihrávek z 1128 duelů. V play off zaznamenal St. Louis v 88 duelech 83 bodů za 41 branek a 42 asistencí.

Reklama

Související témata: