Hlavní obsah

Hokejista Štefan zůstal po srážce na ledě v bezvědomí

RALEIGH

Český hokejista Patrik Štefan z Atlanty nedohrál středeční přípravné utkání na ledě Caroliny, které pro něj skončilo tvrdým střetem s Erikem Colem uprostřed hřiště. Po něm zůstal pětadvacetiletý útočník ležet v bezvědomí a z ledu potřísněného krví byl odnesen na nosítkách. Zápas byl na osm minut přerušen.

Článek

Podle informací listu Atlanta Journal-Constitution zamířil Štefan okamžitě do nemocnice, kde se podrobil vyšetření mozku a dalším testům. Jak vážné poranění hlavy je, zatím není jasné. Stejně jako to, kdy by mohl být převezen do Atlanty.

"Mohl alespoň trochu pohybovat rukama i nohama, což je, doufejme, dobré znamení," řekl trenér Atlanty Bob Hartley. "Snažil se získat puk a oba se srazili. Neměli moc času reagovat. Nikdy není moc hezký pohled, když vidíte hráče takhle upadnout. Naštěstí u něj byli lékaři hodně rychle," dodal Hartley.

Český útočník hlavou narazil na Coleovo rameno, po němž zůstal otřesen i hokejista Caroliny. "Ani nevím, čím přesně jsme se srazili. Brní mě ale celá levá strana a měl jsem plnou pusu krve," prohlásil Cole po zápase, který jeho Carolina vyhrála 5:4.

Kariéra poznamenaná otřesy mozku

Štefanovu kariéru v NHL, která začala výběrem z prvního místa na draftu v roce 1999, provází řada zranění. Kvůli nim odehrál pouze jeden kompletní ročník soutěže. V sezóně 2001/02 mu například Bill Guerin přerazil čelist. Několikrát už se musel dávat dohromady po otřesech mozku, v březnu 1999 kvůli němu musel dokonce předčasně ukončit sezónu.

Jediný hráč Atlanty, jenž v týmu vydržel od prvního ročníku klubu v lize, odehrál celkově 350 zápasů, v nichž nasbíral 49 gólů a 153 asistencí. Před výlukou NHL zaznamenal své maximum 40 bodů.

Reklama

Související témata: