Hlavní obsah

Krejčí by měl po zranění kolena brzy naskočit do sestavy Bostonu

Český hokejový útočník David Krejčí už po zranění kolena trénuje se spoluhráči z Bostonu a mohl by se brzy zařadit zpět do sestavy. V té chybí elitní centr od 20. února, vynechal od té doby celkem dvanáct zápasů. S týmem už odcestoval na třízápasovou sérii utkání venku, ale do dnešního důležitého souboje o play off v Ottawě by ještě neměl nastoupit.

Foto: Scott Kane, ČTK/AP

David Krejčí (46) v utkání proti St. Louis, které předčasně opustil kvůli zranění.

Článek

"Až budu stoprocentní, tak budu hrát. Cítím se celkem dobře a mělo by to být celkem brzo. Měl bych stihnout nějaké zápasy a to by mělo stačit, abych byl připravený na play off," řekl Krejčí klubovému webu. Věří, že se Boston na postupových pozicích udrží. Bruins nyní mají na osmém místě Východní konference náskok čtyř bodů před devátou Ottawou.

Podle kouče Claudea Juliena připadá start Krejčího v úvahu nejdříve o víkendu. Boston bude hrát v sobotu na ledě Floridy a pak v neděli v Tampě Bay. "Zlepšuje se, ale opravdu nevím, jak blízko je návratu. Myslím, že nejdříve je to možné o víkendu," řekl Julien.

Na začátku sezóny Krejčího trápily potíže s třísly a odehrál 38 zápasů, v kterých si připsal 26 bodů za sedm branek a 19 asistencí. Majitel Stanleyova poháru z roku 2011 a dvojnásobný nejproduktivnější hráč play off má na kontě v NHL z 542 utkání 404 bodů (117+287). V 93 duelech play off zaznamenal 77 bodů (29+48).

Reklama

Související témata: