Hlavní obsah

Dacjuk bude chybět Detroitu nejméně dva zápasy

Hokejisté Detroitu se musejí nejméně dva zápasy obejít bez svého druhého nejproduktivnějšího hráče Pavla Dacjuka. Šestatřicetiletý ruský útočník má nespecifikované zranění v dolní části těla.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Pavel Dacjuk (13) z Detroitu se raduje po gólu, který dal proti Edmontonu.

Článek

Určitě vynechá dnešní duel na ledě Floridy a páteční v Tampě Bay a kouč Red Wings Mike Babcock si není jistý, jestli bude Dacjuk k dispozici už v neděli v domácím duelu se St. Louis.

Dacjuk, který měl v sezóně potíže s ramenem a kyčlí, si připsal v 57 zápasech 58 bodů za 23 branek a 35 asistencí. Mistr světa z roku 2012 má v NHL na kontě celkem 881 utkání a 862 bodů (295+567). V play off zaznamenal dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru ve 145 duelech 108 bodů (39+69).

Kadri z Toronta byl suspendován na čtyři zápasy

Kanadský útočník Nazem Kadri z Toronta byl v NHL potrestán zákazem startu ve čtyřech zápasech za nedovolený zákrok na hlavu na forvarda Matta Frasera z Edmontonu. Kadri fauloval soupeře v polovině třetí třetiny pondělního utkání na ledě Edmontonu, který Maple Leafs prohráli 1:4. Kadri byl v utkání vyloučen na dvě minuty.

Po dobu trestu přijde Kadri o více než 141 tisíc dolarů ze svého platu. Vynechat musí dnešní duel se San Jose a další zápasy v Ottawě, s Minnesotou a s Floridou. Do hry se čtyřiadvacetiletý forvard, který si v této sezóně připsal v 66 zápasech 36 bodů za 16 branek a 20 asistencí, může vrátit v sobotu 28. března proti Ottawě.

Reklama

Související témata: