Hlavní obsah

Hašek si odbyde premiéru v dresu Ottawy

OTTAWA

Český hokejový brankář Dominik Hašek si v pátek poprvé zachytá za Ottawu. Čtyřicetiletý šestinásobný držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL se představí v přípravném utkání proti Pittsburghu. Duel v Binghamtonu, kde působí farmářský tým Senators, bude Haškovým prvním po téměř dvou letech.

Článek

Hrdina olympijských her v Naganu z roku 1998 v létě v České republice tvrdě trénoval, aby byl na působení v klubu z kanadské metropole připraven. "Zápas je ale něco jiného a já jsem nechytal v utkání dlouho," řekl Hašek v rozhovoru pro zámořská média.

Naposledy chytal 8. prosince 2003 za Detroit proti Los Angeles. "Pro mě je důležité více než týden trénovat, teď jsem připravený chytat. Cítím se velice dobře," dodal.

Haškovu snahu v přípravě ocenil kouč Ottawy Bryan Murray. "Vidím ho teď každý den. Do tréninku dává všechno. Vypadá velmi nažhaveně a já věřím, že bude naší velkou posilou," uvedl Murray. Hašek by měl z pátečního duelu odchytat zhruba polovinu.

Hašek v ročníku 2003/04 odchytal kvůli zranění třísel dohromady jen 14 duelů a po něm podepsal jako volný hráč smlouvu s Ottawou. Hašek se loni připravoval i s Binghamtonem, ale nakonec se startu v dresu Senators nedočkal, protože výluka v NHL se protáhla na celý ročník.

Dvojnásobnému vítězi Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL zápasová praxe chybí, protože po vítězství ve Stanleyově poháru v roce 2002 ohlásil konec kariéry a před comebackem rok nechytal.

Reklama

Související témata: