Hlavní obsah

Opustí Floridu? Teď chci do play off, budoucnost neřeším, říká Jágr

Tampa

Porážka 3:4 od Tampy Bay znamená další nepříjemnou ránu pro naděje hokejistů Floridy na postup do play off. Panteři ztrácí devět zápasů před koncem základní části NHL ve Východní konferenci na osmou Ottawu pět bodů. Mužstvu hrozí, že ani angažmá Jaromíra Jágra mu do bojů o Stanley Cup nepomůže. V zámoří se tak už začínají ptát, co by v takovém případě bylo s českou legendou dál.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Útočník Floridy Jaromír Jágr v zápase s Tampou Bay.

Článek

„Jágr je vůdčí typ. Věřím, že Jaromír zavede náš tým do ‚země zaslíbené', zasnil se na konci února bezprostředně po trejdu slavné 68 z New Jersey generální manažer Panthers Dale Tallon. Jágr se sice činí, ale o zaslíbené zemi zatím nemůže být moc řeč.

Se třiačtyřicetiletým českým forvardem v sestavě vyhráli Panthers sedm z jedenácti duelů. Jágr v jejich dresu nasbíral solidních osm bodů za dva góly a šest asistencí, ale pozice zajišťující klubu play off se stále nepřibližují.

Florida nicméně už dřív vyjádřila zájem, aby Jágr zůstal v týmu i po skončení této sezóny. Otázkou ale je, co by pro rozhodování českého veterána znamenala neúčast v bojích o Stanley Cup.

„Mým cílem je pomoct týmu dostat se do play off. Nikdy moc nepřemýšlím o budoucnosti," řekl Jágr po porážce od Tampy deníku Miami Herald.

Teď není prostor na chyby

Floridě v úterním zápase nakonec nebyla nic platná ani jeho gólová asistence. A to přitom Panthers i díky ní dokázali zápas otočit z 0:2 na 3:2, jenže nakonec prohráli 3:4.

„Hráli jsme velmi dobře, tahle porážka je pro nás velkým zklamáním. Inkasovali jsme tři velmi laciné góly. Ne kvůli chybám brankáře, ale kvůli špatnému pokrytí obranného pásma. Hráli jsme sice tvrdě, ale nemůžete prostě dostat tři takové góly," mrzelo kouče poražených Gerarda Gallanta.

„Přitom tohle by pro nás bylo skvělé vítězství, o to těžší je pak zápas prohrát. Na takové chyby už teď není místo," dodal trenér. Jeho tým teď pokračuje v rozhodujícím tripu sezóny v Kanadě, kde se utká s Torontem, Montrealem a Ottawou, následně se střetne s Bostonem.

Reklama

Související témata: