Hlavní obsah

Ruský hokejista Dacjuk podepsal dvouletou smlouvu s Detroitem

DETROIT

Ruský hokejový útočník Pavel Dacjuk bude definitivně v nadcházející sezoně působit v Detroitu. Sedmadvacetiletý centr podepsal v pondělí s Red Wings dvouletou smlouvu, která mu zaručuje roční příjem 3,9 milionu dolarů. Dacjuk zvažoval setrvání v Rusku, ale po jeho odchodu z Dynama Moskva do Omsku se oba špičkové kluby superligy dostaly do sporu, který se řeší dosud.

Foto: www.detnews.com

Pavel Dacjuk v ruském dresu.

Článek

"Jsme samozřejmě velice rádi, že je Pavel zpátky. Je to velice šikovný hráč, který měl v poslední ročník v Detroitu velice dobrý, a my věříme, že ten nadcházející bude minimálně stejný," řekl generální manažer Detroitu Ken Holland. "Nová pravidla navíc technickým hráčům, jako je Pavel, pomohou."

Dacjukův agent jednal s Detroitem o novém kontraktu už před začátkem výluky, která později způsobila zrušení celého uplynulého ročníku NHL. Při ní působil Dacjuk v Dynamu Moskva a získal s ním titul.

V létě však podepsal smlouvu s Omskem, údajně na šest milionů dolarů, jenže Dynamo nabídku dorovnalo a spor stále ještě řeší arbitrážní komise. Hráč proto raději než případný návrat do Dynama zvolil odchod do zámoří.

Dacjuk v NHL odehrál za tři roky v dresu Red Wings 209 zápasů a nasbíral 154 bodů za 53 branek a 101 asistencí. V 37 utkáních play off má vítěz Stanleyova poháru z roku 2002 na kontě dvanáct bodů za tři trefy a devět přihrávek.

V uplynulém ročníku si ruský útočník připsal v 57 utkáních za Dynamo 43 bodů za 21 gólů a 22 přihrávek. Holland získal poslední důležitý článek mužstva, který se mu vejde do platového stropu 39 milionů dolarů.

Reklama

Související témata: