Hlavní obsah

Hertlovi prořízla brusle tvář! Mrázek mu ukradl jasný gól a vytlačil jedničku Detroitu

K vítězství San Jose přispěl gólovou asistencí, ale jinak triumf na ledě Detroitu 6:4 měl pro českého hokejistu Tomáše Hertla trochu hořkou příchuť. Ve stoprocentní gólové šanci ho parádním zákrokem vychytal krajan Petr Mrázek. Mladý forvard si navíc ze zápasu odnesl ošklivé zranění v obličeji.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Brankář Detroit Red Wings Jimmy Howard (35) a jeho spoluhráč Henrik Zetterberg brání útočníka San Jose Tomáše Hertla.

Článek
Fotogalerie

„Když se daří, tak se daří," ohodnotil svoji čtvrteční anabázi v Detroitu exslávistický hokejista na svém facebookovém profilu s dodatkem, že jeho pravou tvář po zásahu bruslí zdobí patnáct vnitřních a osm vnějších stehů.

Útočník, s nímž kouč Vladimír Růžička počítá jako s posilou české reprezentace pro MS v Praze, si mohl rozšířit sbírku dvanácti gólů v letošní sezóně, ale radost mu ve třetí třetině zkazil gólman Mrázek.

Monstrózní zákrok

Hertl v ideální střelecké pozici mířil švihem nad lapačku českého gólmana, jenž ale puk parádně lapil. „Monstrózní zákrok," rozplýval se nad uměním ostravského rodáka server nhl.com.

Mrázek se přitom dostal na led jako náhradník po první třetině, v níž jednička Red Wings Jimmy Howard inkasovala tři góly z jedenácti střel a v den svých jednatřicátých narozenin musel zkušený gólman potupně na střídačku.

Mrázek se chopil šance výtečně, pochytal sedmnáct z devatenácti střel a udělal na trenéra svého týmu dojem. Howard pustil v posledních dvou duelech osm gólů z 32 střel a pro příští zápas ho tak český konkurent vytlačí z brány.

„Nevyvíjelo se to podle našich představ. On (Howard) je velmi hrdý chlap, dali jsme mu šanci, aby se vzchopil, ale nepovedlo se mu to. Dáme tedy příležitost Petrovi (Mrázkovi). V příštím zápase bude v brance od začátku," prozradil kouč Red Wings Mike Babcock směrem k sobotnímu duelu proti Tampě.

Zatímco San Jose už kvůli osmibodové ztrátě na postupové příčky má jen teoretickou šanci na účast v play off, Detroit má ve Východní konferenci k dobru pětibodový náskok na osmou Ottawu a ve hře o Stanley Cup by neměl chybět.

Reklama

Související témata: