Hlavní obsah

Skvělý Pavelec se stavěl na hlavu, žasli Canadiens. Poklonu mu vysekl i Plekanec

V průběhu sezóny se jeho pozice jedničky v brance Winnipegu otřásala, teď ale patří Ondřej Pavelec k nejopěvovanějším gólmanům celé NHL a svůj tým tlačí do play off. Excelentní formu potvrdil i v utkání s Montrealem 5:2, v němž byl po vítězství 5:2 vyhlášen první hvězdou a dočkal se celé řady lichotivých slov i z řad soupeře.

Foto: J. Carey Lauder, Reuters

Obránce Winnipegu Dustin Byfuglien (33) oslavuje s brankářem Ondřejem Pavelecem výhru nad Montrealem.

Článek

Útočníky hostů přiváděl doslova k zoufalství, pochytal celkem 39 střel z hokejek soupeře a nakonec mohl slavit šestou vychytanou výhru v řadě.

„Měli jsme hodně dobrých střeleckých šancí, obzvlášť v prvních dvou třetinách, jenže Ondřej Pavelec byl dnes senzační. Předváděl skvělé zákroky, jinak bychom asi dali v první třetině pár gólů a zápas by se nejspíš vyvíjel jinak," vysekl útočník Montrealu Tomáš Plekanec krajanovi poklonu.

„Chytal neskutečně, byl v zápase rozdílovým hráčem," přitakával kouč Canadiens Michel Therrien. „(Pavelec) si stoupal na hlavu. Bylo to od něj fenomenální představení," smekl brankář Habs Dustin Tokarski.

Cítím se velmi dobře

Chválu pochopitelně sklízel český gólman i z vlastních řad. „Celou první třetinu jsme byli o krok zpět, náš brankář byl ale nejlepším hráčem z obou týmů dohromady. Potřebovali jsme ho, abychom to přežili," pochvaloval si výkon svého svěřence kouč Jets Paul Maurice.

Sám Pavelec měl pochopitelně z vítězství, po němž drží Winnipeg sedmou příčku ve Východní konferenci, velkou radost. „První třetinu jsme přečkali, dali jsme navíc první gól, což bylo pro nás skvělé. V dalších třetinách jsme ale byli lepší a lepší. Nakonec jsme našli cestu, jak porazit momentálně jeden z nejlepších týmů v NHL. Pro nás je to velká výhra, měli bychom mít ze sebe hodně dobrý pocit," řekl po utkání kladenský rodák.

Jeho forma, zdá se, graduje v pravý čas. „Osobně se teď cítím velmi dobře. Ale nic není hotovo, čeká nás ještě sedm zápasů a musíme zabojovat o místo v play off. Výhra mě moc těší, ale zítra je zase jiný den," nenechal se strhnout k přílišné euforii.

Reklama

Související témata: