Hlavní obsah

Minnesota - Calgary 4:2Hudler se zadrhl v nevhodné době a Calgary v NHL opět prohrálo

Minnesota
Aktualizováno

Calgary ztrácí půdu pod nohama. Naposledy kanadský tým v NHL podlehl 2:4 Minnesotě. V dresu Flames poprvé po čtyřech zápasech nebodoval český hokejista Jiří Hudler, tahoun a nejproduktivnější hokejista mužstva. Kromě toho byl u dvou inkasovaných gólů. Calgary prohrálo podruhé za sebou, dostalo se tak za hranu postupových pozic pro play off.

Foto: Brad Rempel, Reuters

Minnesota přehrála Calgary 4:2. Na snímku posílá Granlund (64) přihrávku spoluhráči mimo záběr. Brání ho Gaudreau (13).

Článek

Hokejisté Calgary přitom vstoupili do zápasu dobře a po šesti minutách vedli zásluhou gólu Joshe Joorise 1:0. Jenže za dalších pět minut vyrovnal v přesilové hře Matt Dumba a pak se až do konce druhé třetiny skóre neměnilo.

Teprve v úvodu třetího dějství rozhodli Wild o svém vítězství dvěma góly v rozmezí tří minut, v 52. minutě navíc po samostatném úniku zvýšil na 4:1 Zach Parise, brankář Karri Rämö se pak předčasně poroučel na střídačku. Hosté poté stihli výsledek už jen zkorigovat.

„Soupeř na ledě dominoval, musíme před jeho výkonem smeknout," uvedl trenér Flames Bob Hartley. „Domácí byli lepší od prvního vhazování a měli celý zápas pevně ve svých rukou. Neměli jsme šanci," konstatoval kouč.

Calgary tak v tabulce Západní konference zůstává na prvním nepostupovém místě do play off se ztrátou jednoho bodu na Los Angeles. Naopak Minnesota si pozici v elitní osmičce výrazně upevnila, před svým pátečním soupeřem už má náskok šesti bodů.

Dallas se loučí s play off

Pátou výhru v řadě a osmou z posledních deseti zápasů si připsali hokejisté Columbusu, kteří zvítězili 5:2 na ledě Chicaga. Svým druhým hattrickem v NHL se o to zasloužil útočník Cam Atkinson.

Druhé čisté konto v NHL a první v letošní sezóně vychytal gólman Edmontonu Richard Bachman, který zlikvidoval všech 29 střel Dallasu a dovedl Oilers k výhře 4:0. Stars sice prohráli teprve druhý z posledních devíti zápasů, zřejmě však definitivně ztratili naději na postup do play off.

NHL:
Minnesota - Calgary 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)
Branky: 11. Dumba, 44. Vanek, 47. M. Koivu, 52. Parise - 6. Jooris, 56. Granlund. Střely na branku: 36:25. Diváci: 19.040. Hvězdy utkání: 1. Parise, 2. M. Koivu, 3. Vanek (všichni Minnesota).
Edmonton - Dallas 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Branky: 1. Eberle, 50. Roy, 54. Pouliot, 57. A. Miller z trestného střílení. Střely na branku: 28:29. Diváci: 16.839. Hvězdy utkání: 1. Bachman, 2. Pouliot, 3. Miller (všichni Edmonton).
Chicago - Columbus 2:5 (2:4, 0:0, 0:1)
Branky: 4. Saad, 12. Toews - 10., 16. a 60. Atkinson, 5. Johansen, 14. Connauton. Střely na branku: 33:27. Diváci: 22.187. Hvězdy utkání: 1. Atkinson, 2. Goloubef (oba Columbus), 3. Oduya (Chicago).

Reklama

Související témata: