Hlavní obsah

Pirát NHL! Hokejista zachytil puk za plexisklo helmy

Dallas

Jedním z úkolů hokejových obránců je v případě potřeby zblokovat střelecký pokus útočníka. Každý bek se do střel vrhá jiným způsobem - v jednom jsou ale všichni za jedno: aby jim vypálený puk neskončil v obličeji. To se přihodilo obránci Dallasu Patriku Nemethovi, jemuž se puk dokonce na obličeji zachytil za plexisklo helmy. Naštěstí se nejednalo o tvrdou ránu, ale jen o nahození.

Foto: Candice Ward, Reuters

Lance Bouma z Calgary (uprostřed) v obležení tří hráčů Dallasu. Zprava Patrik Nemeth, Jason Spezza a John Klingberg.

Článek

Dallas krátce po začátku druhé třetiny v domácím zápase s Calgary vedl 2:1. Hráči kanadského celku se řítili do dalšího útoku. Puk se dostal k českému útočníkovi Jiřímu Hudlerovi, který ho chtěl od červené čáry nahodit do pásma Stars. Do cesty se mu ale postavil domácí obránce, jehož puk trefil do hlavy.

Rozhodčí ihned hru přerušili a vteřinu dvě nikdo nevěděl, kam puk zmizel. A když kamera zamířila na obličej švédského hráče, všichni se v obavě o oko třiadvacetiletého borce vyděsili. Rodák ze Stockholmu si ale sundal rukavici, puk zpod helmy vydoloval a vzápětí dal úsměvem najevo, že se celá záležitost obešla bez zranění.

„Vypadal jako pirát," poznamenal zámořský komentátor Darryl Reaugh.

Calgary v důležitém souboji o účast v play off zvítězilo 5:3, Jiří Hudler si připsal gól a asistenci.

Reklama

Související témata: