Hlavní obsah

Zámoří tleská Mrázkovi. Podívejte se na skvostný zákrok brankáře Detroitu

Detroit

Gólman Detroitu Petr Mrázek si v zámořské NHL získává stále větší respekt. V sobotu proti Tampě udržel svou druhou nulu v sezóně a pomohl mužstvu k výhře 4:0. V noci na středu zase zářil v důležitém souboji proti Ottawě. Red Wings nakonec podlehli soupeři 1:2 v samostatných nájezdech, za získaný bod ale mohou děkovat hlavně českému brankáři. Senátoři na něj dlouho marně hledali recept. Mrázek kryl 33 střel, nejlepší zákrok však předvedl hned v úvodu střetnutí. Jeho rozštěp neměl vůbec žádnou chybu...

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Útočník Ottawy Mark Stone se snaží zasunout puk do branky Detroitu, Petr Mrázek mu ale jeho pokus vyrazil.

Článek

Senátoři měli v 6. minutě první třetiny za bezbrankového stavu výhodu přesilové hry. Karlsson od modré tvrdě vypálil, Mrázek sice jeho ránu vyrazil, puk si však sebral u brány číhající Mark Stone, který ho okamžitě směroval do odkryté klece. Dvaadvacetiletý křídelník se už pomalu chystal na gólové oslavy, Mrázek mu ale radost k údivu zaplněné Joe Louis Areny překazil. Svou pravou nohu vymrštil dozadu a kotouč do sítě nepustil.

Stone si ovšem spravil náladu v závěru střetnutí. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby asistoval u vyrovnávací trefy MacArthura. V samostatných nájezdech se pak stal hvězdou, když ve čtvrté sérii zařídil Senátorům dva body, díky nimž si kanadský celek uchoval naději na účast ve vyřazovací části. "Tohle je největší vítězství v sezóně. Jelikož Boston porazil Floridu, nutně jsme potřebovali získat dva body. A teď už bude hrát roli každý zápas," řekl Stone.

Jen slova chvály se hrnuly po utkání na brankáře Petra Mrázka, jenž byl zvolen druhou hvězdou duelu. "Získali jsme důležitý bod. A musíme za něj poděkovat Petrovi, protože soupeř nás dnes jasně přehrál," uvedl kouč Rudých křídel Mike Babcock.

Detroit si v tabulce Východní konference drží sedmé místo. Osmý Boston, který ve svém hájemství udolal Floridu 3:2, ztrácí na Red Wings dva body, devátá Ottawa pět.

Reklama

Související témata: