Hlavní obsah

Florida je ze hry. Měli jsme šance, ale neskórovali, mrzí Jágra

Panteři měli po celé derby s Tampou Bay zřetelně navrch. Na svém ledě přestříleli Blesky v poměru 34:22, jenže nakonec prohráli jasným rozdílem 0:4. Jelikož Detroit i Boston svá klání vyhrály, je už definitivně rozhodnuto o tom, že letošní play off se obejde bez Jágrovy party. „Naším cílem bylo nevyřadit se ze hry o play off, ale dnešní zápas jsme ztratili,“ mrzelo 43letého veterána.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Jaromír Jágr marně usiluje o vstřelení gólu. V cestě stojí bezchybný brankář Ben Bishop.

Článek
Fotogalerie

„Nedíval jsem se na skóre. I když to bylo 0:4, myslel jsem si, že jsme dělali dobré věci a měli své šance. Měli jsme příležitosti, ale neskórovali z nich. Není to tak, že bychom zápas prostě vzdali," obhajoval Jágr výkon svého mužstva. Zvláště pro něho samotného byl duel vskutku frustrující. Na ledě strávil přes 18 minut, během nichž pětkrát vystřelil na bránu. Nikdo jiný z Panterů nezakončil víckrát, jen obránce Willie Mitchell měl stejný počet pokusů.

Soupeř byl čtyřikrát vyloučen, ve třetí třetině navíc po dvou faulech na Aleksandera Barkova hráli domácí chvíli pět na tři. Jágr odehrál v početní výhodě přes tři minuty, ale bez výsledku.

„Je to těžké, v sezóně hrajete 82 zápasů. Jednou za deset utkání se něco takového stane bez ohledu na to, jak moc se snažíte," říkal smířeně v obklopení novinářů.

Největší výčitky po zápase měl zřejmě jeho spoluhráč Roberto Luongo. Zatímco Ben Bishop v bráně hostů pochytal všech 34 střel, domácí Luongo pustil za záda čtyři z 22 pokusů. „Jsem zklamaný," dostal ze sebe smutný Luongo po střetnutí. „Přeji si, abych býval hrál lépe a získal pro kluky o jeden dva zápasy více, ale to se bohužel nestalo," svěřil se gólman den před svými 36. narozeninami.

 Sestřih utkání

Bilance Jaromíra Jágra na Floridě
ZGAB+/-TMPrůměrný čas na ledě
175914+7617:23

Reklama

Související témata: