Hlavní obsah

Pavelec je neuvěřitelný! sklízí chválu gólman. Tohle byl jeho nejlepší zákrok

Ve dvou zápasech za sebou nedostal ani jeden gól, jeho neprůstřelnost už trvá 122 minut a 5 sekund a svůj Winnipeg mocně tlačí do bojů o Stanley Cup. Není divu, že český gólman Ondřej Pavelec poté, co pochytal všech 30 střel při vítězství nad St. Louis 1:0, sklízí od spoluhráčů a kouče jen samou chválu.

Foto: Bill Boyce, ČTK/AP

Ondřej Pavelec byl oporou Winnipegu v utkání se St. Louis. Podruhé v řadě neinkasoval.

Článek

„Není lepší způsob, jak rozjet venkovní trip, než prostě vychytat dva týmy za sebou. To nemá chybu. Náš gólman byl znovu výtečný. Ale každý náš hráč měl na tom vítězství podíl," těšilo po utkání kouče Jets Paula Maurice.

Jeho tým už má účast v play off na dosah. Dva zápasy před koncem soutěže má na první nepostupový tým Los Angeles náskok tří bodů. Poslední dvě výhry byly pro Winnipeg dost klíčové.

„Tyhle čtyři body jsou skvělé. Dobře, že jsme vyhráli, ale ještě nás dva zápasy čekají," nepropadal předčasné euforii Pavelec, jenž byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu.

„Věděli jsme, že to můžeme dokázat. Celkově jsme hráli dobře. Jim chyběli nějací hráči (Alexander Steen a Vladimir Tarasenko), což byla pro nás výhoda," pokračoval český gólman.

Superlativy sklízel především zá zákrok ve třetí třetině po dorážce od Jadena Schwartze. „Myslím, že se to odrazilo od dvou tří hráčů, pak jsem viděl tu dorážku a snažil jsem se k ní dostat co nejrychleji. Potřebujete ale i kus štěstí, aby se vám podařilo vychytat nulu," popsal hvězdný zákrok kladenský odchovanec.

„On je prostě neuvěřitelný. Hraje teď s obrovským sebevědomím," vysekl mu poklonu spoluhráč Tyler Myers.

Reklama

Související témata: